ANA SAYFA > GÜNDEM > Mustafa Kemal Atatürk, Karşıyaka'da anıldı

Mustafa Kemal Atatürk, Karşıyaka'da anıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mustafa Kemal Atatürk, Karşıyaka'da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yılında, Karşıyaka’da muhteşem bir klasik müzik konseriyle anıldı.

Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın yüzlerce sanatseverle buluştuğu gecede, en güzel eserler Atatürk için çalındı. 10 Kasım günü saat 09. 05’i gösterdiğinde ise Karşıyaka’da hayat durdu.

Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), Kasım ayının ilk konserinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anısına sahneye çıktı. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ‘Atatürk’ü Anma Konseri’ni ünlü Şef Hakan Şensoy yönetti. Muhteşem gecede KODA; solistler Gülru Ensari (piyano) ve Verico Tcumburidze’ye (keman) eşlik etti. Özel olarak hazırlanan ve iki bölüm halinde sunulan programda; Ertuğ Korkmaz, Mendelssohn, Puccini ve Britten’in eserleri yorumlandı.

Konseri, Gaziemir Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce sanatsever ilgiyle dinledi. Salon tamamen dolarken, yer bulamayanlar da merdivenlere oturarak özel geceye tanıklık etti. Yaklaşık iki saat süren konserde, sanatçılar büyük alkış aldı.

Karşıyaka’da düzenlenen 10 Kasım Anma Etkinliği de Belediye’nin karşısındaki Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. Resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları çelenk koydu. Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise Karşıyaka’da hayat durdu. Yoldan geçen arabalar ve yayalar, bir dakika boyunca siren eşliğinde saygı duruşunda bulundu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de Bombalı Eylem Hazırlığındaki 3 PKK'lı Yakalandı
Sonraki Haber Hüseyin Mutlu Akpınar:''Saygıyla...Bağlılıkla...''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?