ANA SAYFA > EKONOMİ > MÜSİAD'tan 2016 eylem planı değerlendirmesi

MÜSİAD'tan 2016 eylem planı değerlendirmesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MÜSİAD'tan 2016 eylem planı değerlendirmesi

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 2016 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi.

2016 Yılı Eylem Planı’nın iş dünyası başta olmak üzere toplumun her kesimine fırsatlar sunduğunu söyleyen Ümit Ülkü: “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 2016 yılı eylem planının son derece yerinde olduğunu görüyoruz. Küresel kriz ve bölgesel gelişmelerin yanı sıra, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizinin ardından, Türkiye ekonomisinden ardı ardına gelen olumlu haberler, heyecanla karşılanmaktadır. 1 Kasım seçimlerinin ardından iş dünyasının önünün açılacağını, sosyal hayatta ve demokratik açılımlarda reformların devamlılığının sağlanacağını, daha hızlı ve daha adil işleyen bir hukuk devleti yolunda önemli bir adım olacağını ifade etmiştik. 2016 Yılı Eylem Planı ile esnafa, girişimcilere ve emek yoğun sektörlerde faaliyet gösteren firmalara yönelik büyük kamu desteklerinin verildiğini görüyoruz. Açıklanan eylem planları iş dünyasının gündeme getirdiği ve talep ettiği birçok alanı kapsamaktadır. İlk 3 aylık dönemde çoğunlukla gençlere, yeni işe başlayacaklara, küçük ölçekli işletmelere ve çalışmayan kesime yönelik eylemlere ağırlık verilmektedir. İlk 6 aylık dönemde ise daha çok reel kesimde dönüşümü sağlayacak reformlara yer verilmektedir. Bunlar da Türkiye’nin kalkınma hedeflerine ulaşmasında büyük katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

Yüzde 4'lük 3. çeyrek büyümesiyle ilgili görüşlerini de dile getiren Ülkü, “Yaşanan onca sıkıntı ve belirsizliğe rağmen elde edilmiş çok önemli bir başarıdır. Bazıları için çok büyük sürpriz olan bu büyüme, hem eli taşın altında hem gönlü milletin yanında olan bizler için beklenen bir gelişmeydi. 2016 Yılı Eylem Planı ile gerçekleştirilecek reformların Kamu Yönetimi, Şeffaflık, Temel Hak ve Hürriyetler, Sosyal Politikalar ve Çalışma Hayatı, Ekonomi, Finans ve Ticaret konularında tekrar sinerji yaratacağına inancımız tamdır. Türkiye için yeni bir dönemin kapısı aralanıyor” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sağlık turizmi İzmir'i kurtaracak
Sonraki Haber İzmir Barosu'nun Yamanlar Katı Atık Tesisi'yle ilgili talebi kabul edildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?