ANA SAYFA > ÇEVRE > MÜSİAD İzmir’den Çevreci Proje

MÜSİAD İzmir’den Çevreci Proje

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MÜSİAD İzmir’den Çevreci Proje

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Enerji Sektör Kurulu yenilebilir enerji, enerji verimliliği ve tasarrufu çerçevesinde güneş enerjisi tarlaları enerji potansiyelinden daha fazla nasıl yararlanabilir konulu toplantıda bir araya geldi.

Enerji Sektör Kurulu üyesi Ünal Özturkut tarafından “Güneş Enerjisi Santralı Kurulum projesi” hakkında sunum gerçekleştirilen toplantı sonunda bir açıklama yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, MÜSİAD İzmir Şubesi olarak çevreci projeler ile ilgilendiklerini ve oluşturdukları çalışma grubu ile enerji sektöründen daha fazla yararlanmanın yollarını araştırdıklarını söyledi.

Her yıl yüzde 5 büyümeyi hedeflemiş bir Türkiye için enerji konusunun önemine değinen Ülkü, “Cari acımığımızın büyük bir kısmı enerjiden kaynaklanıyor, bu açığı kendi öz kaynaklarımız ile ülkemizin yenilebilir enerjideki potansiyelini kullanarak sağlam projeler üreterek gidermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

MÜSİAD İzmir olarak şu an itibari ile Güneş Paneli Tarlası konusunda çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyleyen Ülkü, “Toplantıya katılan işadamlarımızla aynı zamanda çevre hassasiyetini de göze alarak, özellikle Ege Bölgesindeki Güneş potansiyelini değerlendirip yenilebilir ve çevreci bir enerji kaynağı olan Güneş Enerjisi kullanımını geliştirmek istiyoruz. Gerekli fizibilite raporlarımız ve ortak görüşlerimizle ile birlikte MÜSİAD İzmir ailesi ortaklığında şirket kurarak, Güneş Panelleri konusunda ileriki dönemlerde projeler üretmeyi planlıyoruz. Hayata geçirmeyi planladığımız proje ile inşallah Ege Bölgesi güneşle parlayan kentler diye anılacak” dedi.

Toplantıya Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu Bakanı Sedat Bay, Enerji Sektör Kurulu üyeleri ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Piriştina’dan BUGEM öğrencilerine moral eğlencesi
Sonraki Haber IF Wedding Fashion'a geri sayım başladı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?