ANA SAYFA > İZMİR > MÜSİAD İzmir Başkanı Ülkü’den ''Yeni OVP'' açıklaması

MÜSİAD İzmir Başkanı Ülkü’den ''Yeni OVP'' açıklaması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MÜSİAD İzmir Başkanı Ülkü’den ''Yeni OVP'' açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım’ın 2017-2019 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı'nı (OVP) açıklamasıyla ilgili olarak MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü bu konuya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Ülkü yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Türkiye ekonomisi yılın 2. çeyreğinde %3,1 büyüyerek pozitif büyüme performansını kesintisiz 27 çeyreğe çıkarmıştı. Bununla birlikte, yılın ilk yarısında sağlanan %3,9’luk büyüme oranının, bir önceki Orta Vadeli Program’da belirlenen %4,5 oranındaki yılsonu beklentisine ulaşmak adına zorluklar içerdiğini daha önce de ifade etmiştik. Bu bağlamda, 2016-2019 dönemini kapsayan yeni Orta Vadeli Program’da büyüme tahmininin aşağı yönlü revize edilerek %3,2’ye çekilmesinin olağan karşılanması gerektiğini düşünüyoruz.

Biz, iş dünyasının temsilcileri olarak, Türkiye ekonomisinin önümüzdeki çeyreklerde de pozitif büyüme alışkanlığını sürdüreceğini, hatta ivmesini artırarak 2017 için öngörülen %4,4’lük büyüme hedefini aşacağını düşünüyoruz.

Gıda fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle son iki ayda azalma eğilimine giren tüketici fiyatlarındaki artış, 7,5 puanlık yılsonu enflasyon hedefinin zaten herhangi bir revizyona ihtiyacı olmadığına işaret etmişti.

“OVP Kapsamında Öngörülen Hedefler Tutturulacak”

Bununla birlikte 2016 yılının Ocak-Ağustos döneminde önceki yılın aynı ayına göre %2,4 azalan ihracat ve %7,2 oranında azalan ithalat, dış ticaret rakamlarına yönelik önceki programda yer alan tahminlerde revizyonu zorunlu hale getirmişti. 2016 yılının Ağustos ayında %7,7 artan ihracat ve %3,7 artan ithalatla birlikte, kalan 4 ayda dış ticaretin ivme kazanacağını ve güncel OVP kapsamında öngörülen hedeflerin tutturulacağını düşünüyoruz.

Yeni Orta Vadeli Program, Türkiye ekonomisinin hedeflerinden vazgeçmediğini göstermekte, kendisine yöneltilen bütün iç ve dış tehditlere rağmen yapısal reformların hayata geçirileceğine ve belirlenen büyüme stratejisinin kararlılıkla uygulanacağına işaret etmektedir” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KODA bu sezon da fark yaratacak
Sonraki Haber Şampiyon küçük ressama ilk ödül EİB Başkanı Ünlütürk’ten

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?