ANA SAYFA > İZMİR > Musa Çam: ''Kılıçdaroğlu gerekeni yapacaktır''

Musa Çam: ''Kılıçdaroğlu gerekeni yapacaktır''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Musa Çam: ''Kılıçdaroğlu gerekeni yapacaktır''

CHP İzmir milletvekili Musa Çam 1 Kasım seçim sonuçlarının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticileri dahil herkesin şapkasını önüne koyup, eteklerindeki taşları dökme, yüzde 25 oy oranında çakılıp kalmalarının nedenlerini incelemeleri gerektiğini söyledi.

 

Çam, Kılıçdaroğlu'nun ömür boyu koltukta kalma, her seçim kaybettikten sonra yerinde oturma gibi bir düşüncesi olduğunu sanmadığını, önlerinde kurultay olduğunu belirterek "Genel Başkan tek tek değerlendirecek ve gerekeni yapacaktır" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, 1 Kasım seçim sonuçları ve CHP'ye yapacağı etkilerle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı. İzmirlilere CHP'ye verdiği destek, artan oy ve milletvekili sayısıyla ilgili teşekkür eden Çam, Türkiye genelinde alınan oyun ise 7 Haziran seçim sonuçlarıyla hemen hemen aynı olduğunu söyledi. Çam, "Yeterli midir? Değildir. Kendimizi başarılı görebilir miyiz? Kuşkusuz değil. Bununla ilgili olarak mutlaka bizim şapkamızı önümüze koyup neden ve niçin çok ciddi projeleri ortaya koymamıza rağmen oy artışı sağlayamamızla ilgili araştırma ve inceleme yapmalıyız" dedi.

ÇAM: NEDEN YÜZDE 25'TE ÇAKILIP KALIYORUZ

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde ciddi seçim bildirgeleriyle seçmenin karşısına çıktıklarını, seçmeni rahatlatacak, tatmin edecek çözümlerin bildirgede yeraldığını belirten Çam "Buna rağmen hala seçmenin bize yüzde 25 civarı oy vermesinin mutlaka nedenleri var. Neden daha fazla değil de yüzde 25'de çakılıp kalıyoruz? Bunun nedenleri mutlaka var. Bunları bizim şapkamızı önümüze koymamız, eteklerimizdeki taşları dökmemiz, inceleyip irdelememiz gerekir. Demek ki seçmene, kitlelere güven verebilmeyle ilgili bir sorun var. Yani vatandaşın bu konuda tereddüt ve endişeleri var. Bunu aşmamız gerekiyor. Reçeteleri bellidir. Önümüzdeki günlerde konuşma fırsatı olacak. Türkiye'de 4 yıl sonra yapılacak seçimlerde çok daha güçlü CHP'yi iktidara hazırlamamız gerekiyor" dedi.

Çam, Ak Parti'nin oylarının 7 Haziran'a göre yüzde 9 puan arttığını, bunun nedeninin açık ve net ortada olduğunu söyledi. Seçmenin özellikle MHP'ye her şeye "Hayır" demesi nedeniyle fatura kestiğini belirten Çam, bazı seçmenlerin oylarını MHP'den çekerek Ak Parti'ye verdiğini söyledi. HDP'ye 7 Haziran'da verilen yüzde 13 oyla seçmenin 80 milletvekile ile dertlerini TBMM'de çözmesini işaret ettiğini ama terör ve şiddete "Hayır" demesini istediğini dile getiren Çam, "Görebildiğimiz kadarıyla bu süreçte terör olaylarının atması, polis, asker ve sivillerin hayatını kaybetmesi nedeniyle vatandaş bunun faturasını HDP'ye kesti. 7 Haziran'da vermiş olduğu desteği çekti. AKP'ye geri verdi" dedi.

Çam, CHP'de şapkayı önüne koyup karar verecek olanın kim olduğu sorusuna ise "Hepimiz. Partinin en altındaki yöneticisinden Genel Başkanı'na varıncaya kadar partinin merkezindeki arkadaşlar dahil olmak üzere hepimiz şapkamızı önümüze koyup, eteklerimizdeki taşları döküp neden ve 'niçin?' demeliyiz. 2011 Genel seçimi, 2014 yerel seçimi, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi 2015'deki 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sonuçları ortada. Çağdaş ve medeni ülkelerde siyasi partiler sağ ve sol fark etmez alınan sonuçları masaya yatırıp gerekenleri yaparlar. Parti kadrolarının önünü açar, yenileşmeyi beraberinde getirir" dedi.

Çam, CHP'nin seçim nedeniyle ilçe, il kongrelerin ve kurultayı ertelediğini dikkat çekti. Önümüzdeki günlerde normal kongre takviminin başlayacağını belirten Çam "CHP 2 ay içinde olağan kurultayını yapacak. Tahmin ediyorum ki çok ciddi bir yenilemeyi beraberinde getirecektir" dedi.

Çam, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile çalışmaktan keyif ve mutluluk duyduğunu, Bülent Ecevit'ten sonra en rahat çalışabildiği Genel Başkan olduğunu söyledi. Çalışkan, özverili ve fedekar bir Genel Başkan olduğunu söylediği Kılıçdaroğlu'nun ömür boyu bu koltuklarda kalma gibi bir tutkusu olmadığını anlatan Çam, "Kılıçdaroğlu'nun şöyle bir tutkusu yok. Yani ömür boyu bu koltuklarda, 20-25 yıl kalayım. Her seçim kaybettikten sonra yerimde oturayım diye bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum. Uygun ortamda Genel Başkan'ın tek tek değerlendirecek ve gerekeni yapacaktır" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Atilla Sertel:''Üzüntüm büyük''
Sonraki Haber İbrahim Turhan: ''Demokrasi Bayramı Kutlu Olsun''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?