ANA SAYFA > İZMİR > Murat Koç Srebrenitsa’da acıları paylaştı

Murat Koç Srebrenitsa’da acıları paylaştı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Murat Koç Srebrenitsa’da acıları paylaştı

Srebrenitsa Katliamı'nın 20'nci yıldönümü dolayısı ile Srebrenitsa'da yapılan törende 136 kişinin daha cenazesi toprağa verildi.

Törene TBMM’ne temsilen Bosna Hersek’e giden MHP İzmir Milletvekili Murat Koç “Geçen yüzyılın en büyük vahşetlerinden biri olan ve İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra dünyanın gördüğü en büyük soykırım olarak nitelenen Srebrenitsa Katliamı’nın 20’inci yıldönümünde dünyanın her yerinde anma törenleri düzenlendi. Biz de Türkiye adına bu törene geldik. Acının merkezi olan Srebrenitsa kentindeki anma törenlerine on binlerce kişi katıldı.” şeklinde konuştu.

Yaşamını yitirenler için açılan anı defterinde İzmir ve Bornovalılar adına duygularını paylaşan Milletvekili Murat Koç “Srebrenitsa Katliamı'nın  20. yılında, Bosnalı kardeşlerimiz ve yüz binlerle birlikte olup Srebrenitsa’daki annelerimizin acısını paylaştık. Bu katliamı unutmadık unutturmayacağız. Umarım, bundan sonra bir daha dünyanın hiçbir yerinde böyle olaylar yaşanmaz” dedi.

Srebrenitca katliamı ile işlenen insanlık suçunu unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirten Koç “Bundan tam 20 yıl önce bugün, Birleşmiş Milletler'e, dolayısıyla bizlere, sığınmış olan bebek, çocuk, kadın, yaşlı 8372 Boşnak, Müslüman ama her şeyden önce "can, insan" dünyanın gözü önünde ve Avrupa'nın göbeğinde katledilerek şehit edildiler. Dünya'da Nazi Almanya'sından sonraki en büyük Soykırım vahşeti olarak tarihe kara bir leke olarak geçen Srebrenitca Katliamını bir kez daha kınıyor ve böylesi soykırım ve her nedenle olursa olsun katliamların, vahşetlerin yaşanmamasını ve insanın insana kıymasına hiç bir zaman ve yerde izin verilmemesini diliyorum.” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kocaoğlu, meclis üyeleriyle iftarda buluştu
Sonraki Haber Egeli öğrenciler, gönüllü Türk masalı anlatıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?