ANA SAYFA > GÜNDEM > Muhtar Kayataş: Kavşağımızı geri istiyoruz

Muhtar Kayataş: Kavşağımızı geri istiyoruz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Muhtar Kayataş: Kavşağımızı geri istiyoruz

Karşıyaka’nın sorunlarını ilk ağızdan dinleyen, devletin mahallelerdeki temsilcisi muhtarlar Karşıyaka Haber’e konuşmaya devam ediyor.

Dedebaşı mahallesi muhtarı Şuayip Kayataş, mahallesinin sorunlarını gazetemize anlattı.

-Biraz sizden bahsedelim, muhtarlıktan önce ne iş yapıyordunuz? Kaç senedir muhtarsınız?

29 sene Karşıyaka Tedaş’ın çeşitli birimlerinde çalıştım. 1957 doğumluyum. İki çocuk babasıyım. Muhtarlıkta üçüncü dönemimin içindeyim.

-Devletin temsilcisi olarak insanlarla birebir muhatap olan kişiler sizlersiniz. Şikayetlerin de adresi siz oluyorsunuz. Mahallenizde en çok şikayet gelen konu nedir?

Ali Alp Böke’yle, Ordu Bulvarı’nın yapmış olduğu kavşak bariyerlerle kapatıldı. Bu kavşağın kapatılmasıyla beraber Goncalar’a geçişin engellemesi konusundan mahalle esnafımız çok şikayetçi. Çeşitli yazışmalarımızdan sonra Girne’deki trafik ışıklarıyla arasındaki mesafe kısa olduğu için oranın açılmayacağı söylendi. Orası açılmayınca, Ordu bulvarının 6111/1 sokak ve 6134 sokakla yapmış olduğu ikinci bir kavşak var, oranın açılması için Büyükşehir’le yazışmalarımız oldu. Altyapı hazırlanınca açılacağı söylendi ama 4-5 aydır da açılmadı. Hiç olmazsa o kavşağa trafik ışıkları koyularak buranın düzenlenmesini istiyoruz.

-Belediyeyle ilişkileriniz nasıl? Sorunları ilettiğinizde hızlı çözülüyor mu?

Belediyeyle ilişkilerimiz mükemmele yakın. Hüseyin başkanımız geldikten sonra mahallemize çeşitli şeyler kazandırıldı. 43 senedir Dedebaşı Spor Kulübü’ne bir lokal yapılmasını istiyorduk, bu lokal yapıldı. Etrafına da Dedebaşı Spor Parkı yapıldı. Halk gayet memnun. Biz de gayet memnunuz. Sayın başkanımız Dedebaşı Mahalle Muhtarlığı’nı da fiziki olarak yeniledi. Kendisine minnettarım.

-Övgü aldığınız konuları soralım. Halkın memnun olduğu hizmetler neler?

Hizmetlerimizden halkın memnun olmadığı konu yoktur. Bende memnuniyetsizliğe yer yok. Halkı memnun etmek için elimden geleni yapar, memnun etmeden buradan yollamam.

-Mahalledeki sosyal yardımlara gelelim. Sosyal yardım alan kaç kişi var mahallenizde yaşayan, ne gibi yardımlar yapılıyor?

Aşağı yukarı 40-50 kişi var. Onları da Kaymakamlığa ya da Belediye’ye yönlendiriyoruz. Yine bize ulaşan bazı hayırseverleri onlara yönlendiriyoruz. Bu şekilde vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz.

-Son olarak neler söylemek istersiniz?

6111/1 sokak ve 6134 sokağın Ordu Bulvarı’yla yaptığı kavşağa çok acil trafik lambası konulması gerekiyor. Orada hem maddi zarara sebep olabilecek hem de insan sağlığını tehlikeye atan bir karmaşa var. Neredeyse gün aşırı kaza oluyor. Yaşlılar, çocuklar geçemiyor. Orada çok sakıncalı bir durum söz konusu. Bir de birkaç sokağımıza parke taşı döşenmesi gerekiyor. 6105, 6101, 6102, 6103, 6141 numaralı sokaklarımıza parke taşı döşenirse belediyemize minnettar kalırız.

 

Röportaj: Salahattin Oytun İdel

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Büyükşehir'den kentsel dönüşüm atağı
Sonraki Haber ''Özel'' eğitmenler sertifikalarını aldı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?