ANA SAYFA > GÜNDEM > Muharrem Candaş Spor Salonu’na görkemli açılış

Muharrem Candaş Spor Salonu’na görkemli açılış

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Muharrem Candaş Spor Salonu’na görkemli açılış

Karşıyaka Belediyesi’nin, Karşıyaka Spor Kulübü’nün efsane Milli güreşçisi Muharrem Candaş’ın adını verdiği spor salonu, bugün yapılan görkemli bir törenle hizmete girdi.

Salonun açılışına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Kemal Baysak, Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe yöneticileri, merhum Muharrem Candaş’ın ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, ilk olarak Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları topluluğu izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Daha sonra konuşmalara geçilen törende ilk konuşmalardan birini gerçekleştiren Muharrem Candaş’ın torunu Pırıl Candaş, “Bugün tüm ailem adına sizlerin karşısında bulunuyorum. Böyle güzel bir tesisin hayata geçmesinde emeği olan başta Karşıyaka Belediye Başkanı sayın Hüseyin Mutlu Akpınar olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Dedem, ülkemizin ilk Grekoromen Dünya Şampiyonu ve bir Karşıyakalı. Bu başarının böyle onore edilerek, böyle modern bir tesisin Muharrem Candaş adıyla anılacak olması, bir sporcu için geride bırakılabilecek en güzel miraslardan biri. Bu imkanı sağladığınız için çok teşekkür ederiz. Dedem bizleri hep spora yönlendirdi. Şimdi ismini taşıyan bir spor salonu olduğunu bilseydi eminim çok mutlu olurdu” dedi.

Karşıyaka’nın büyükleri Candaş’ı andı

Pırıl Candaş’ın konuşmasının ardından sırasıyla söz alan gazeteci-yazar Okan Yüksel, Karşıyaka’nın eski belediye başkanlarından Kemal Baysak ve Karşıyaka Spor Kulübü efsanesi Tahir Türetken, Muharrem Candaş’la olan anılarını anlatarak merhuma olan saygı ve sevgilerini dile getirirken, onun ne kadar büyük bir sporcu olduğunu da tekrar herkese hatırlatmış oldular. Karşıyakalı büyüklerin ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise, ülkemizde suç oranlarının hızla arttığına dikkat çekerek “Bu oranları sıfıra çekmenin yolu, Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmekten geçer. Bunun için devletin tüm kurumlarının spor, kültür ve sanat alanlarında daha fazla yatırımlar yapması gerekir. Burada yüzlerce, binlerce, on binlerce, yüz binlerce gencimiz yarına ahlaklı bir birey olarak, sağlıklı zihinlere sahip bireyler olarak yetişeceklerdir. Tabii ki teşekkürü hak eden çok kimse var ama benim öncelikli teşekkürüm rahmetli Muharrem Candaş’a. Güzel Karşıyakamıza, Karşıyaka Spor Kulübümüze, ülkemize dünya şampiyonlukları vermiş, bizlerin gururu olmuş. Kendisine şükranlarımı sunuyor, saygı ve rahmetle anarak bu hizmette emeği geçen başta Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Başkan ayakta alkışlandı

Açılıştan önce son konuşmayı gerçekleştiren Hüseyin Mutlu Akpınar ise, “Muharrem Candaş’ın hayat hikayesini hepimiz biliyoruz, ama aslında öyle bir erdem abidesi ki, hiç kimseye boyun eğmeden, yaşamını zor şartlarda geçirip, spor salonunda banklarda uyuyarak hem sporunu yapıp hem de üniversite yaşamını devam ettirip, her ikisinde de başarılı olan bir büyüğümüz. Böyle bir ismi yaşatmak bizim tarihsel bir sorumluluğumuz. Böyle bir sorumluluğu meclis üyelerimizle beraber gerçekleştirdiğimiz için ayrıca mutluyum. 7’den 70’e derler ama Karşıyaka’da 4 yaşında başlıyor spora çocuğumuz, 80 yaşına kadar spor yaptırıyoruz. Türkiye’nin ilk aktif şehri olma ünvanını da bu şekilde elde ediyoruz” diyerek hislerini dile getirdi. Başkanın konuşması sırasında kadın haklarına vurgu yaptığı ve kendisini “şov yapmakla” suçlayan AK Partili yöneticilere yüklendiği cümleleri ise, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından kurdelenin kesilmesiyle resmen hizmete açılan Muharrem Candaş Spor Salonu, Karşıyaka’daki amatör branşlarda faaliyet gösteren gençlere hizmet edecek.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Gazi Anadolu Lisesi İSO 9001 sertifikası aldı
Sonraki Haber Karşıyaka Arena’nın ismi değişiyor!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?