ANA SAYFA > GÜNDEM > MÜFTÜLÜKTEN HOŞGÖRÜ İFTARI

MÜFTÜLÜKTEN HOŞGÖRÜ İFTARI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MÜFTÜLÜKTEN HOŞGÖRÜ İFTARI

On Bir Ayın Sultanı Ramazan nedeniyle Karşıyaka Müftülüğü’nce bir iftar yemeği verildi.

Karşıyaka Denizpark Restoran’ta verilen iftar yemeğine Karşıyaka Kaymakamı Saadetin Yücel, Müftü Cahit Erhun, İzmir il müftü yardımcıları, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Bilgin, Çiğli Müftüsü, Hristiyan din adamları, Alevi Bektaşi Derneği, KASİAD ( Karşıyaka iş adamları derneği), Karşıyaka’daki resmi kurum yöneticileri, muhtarlar, imamlar, iş adamları ve davetliler katıldı.Karşıyaka Müftülüğü’nün düzenlediği iftar yemeğinde dinler ve mezhepler arası hoşgörü ve diyaloğ hâkimdi.

İftarda Karşıyaka Müftüsü Cahit Erhun’un okuduğu dua sırasında birlikte el açıp dua edildi. İftar programı nedeniyle Müftü Erhun ve Kaymakam Yücel Ramazan ayının birleştiriciliği, hoşgörü ayı olduğu üzerine birer konuşma yaparak iftara katılanlara teşekkür ettiler.

Erhun, bu yılki Ramazan ayı temasının  “Hiç kimse kimsesiz kalmasın, bu Ramazan ve her zaman” olarak belirlendiğini, bu tema altında modern yalnızlık, yetimler, mülteciler, sokak çocukları ve yaşlılar konuların ele alındığını belirterek,  “Hiç kimse, kimsesiz kalmasın, bu Ramazan ve her zaman” anlayışıyla bu ay boyunca aramızdaki dostluk, kardeşlik, paylaşma ve diğerkâmlık gibi davranışlarımızla toplumsal barışı temin etmemiz gerekir. Hanelerimizi ve gönüllerimizi ihtiyaç sahiplerine açmamız gerekir” diye konuştu.

Erhun sözlerine şöyle devam etti. “Ramazan ayı sabır ve mağfiret ayıdır. Ramazan ayı, gerek ferdi, gerek toplumsal olarak günahlardan arındığımız, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz manevi bir atmosferdir. Hadis-i şerifteki ifadesi ile şeytanların zincirlere vurulduğu, günahların toplumda minimize olduğu, manevi doyumların yaşandığı müstesna bir zaman dilimidir. Ramazan ayı, zekât ve fitrelerle zengin ile fakir arasında yakınlaşmanın sağlandığı bolluk ve bereket ayıdır.

Sevgili peygamberimizin “evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da azaptan kurtuluş” olarak tanımladığı ramazan ayında, insanlığımızın yücelmesi için elimizden gelen bütün gayreti göstermemiz gerekmektedir.” İftar sonrasında, Kaymakam Yücel ve Müftü Erhun konukları birlikte uğurladılar.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber BAŞKAN AKPINAR’A ÇİN’DEN DESTEK
Sonraki Haber MGDC'den dans şöleni

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?