ANA SAYFA > GÜNDEM > Müftü Gürler Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anlattı

Müftü Gürler Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anlattı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Müftü Gürler Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anlattı

Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anlattı.

Müftü Gürler, Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlediği Mehmet Akif'i Anma Programına konuşmacı olarak katıldı. 
Ziya Gökalp Kültür Merkezinde düzenlen programa konuşmacı olarak katılan Müftü Gürler konuşmasında şunları söyledi; 
"Her milletin önderleri vardır. Millet önderleri özgürlüğün ve sorumluluğun maddi ve manevi temsilcileridir. Maddi temsilciler birer kahramandır. Millet özgürlüğünü onlara borçludur. Manevi temsilciler bilim, düşünce ve sanatta milletin ruhunu şekillendiren, geleceğin yolunu gösteren birer manevi mimardır.Millet önderleri kendilerini milletine adamış şahsiyetlerdir.Onlar milleti, millet onları yaratır. Milletimiz, maddi ve manevi önderleri sayesinde Orta Asya'dan Anadolu'ya gelmiş, Anadolu'yu kendine vatan edinmiş ve buradan dünyaya açılan bir medeniyet inşa etmiş. Alparslan'dan Fatih Sultan Mehmet'e ondan Kanuni'ye ve Mustafa Kemal  Atatürk'e uzanan önderler çizgisi milletimizi hep ileriye taşımıştır. Yine bu çerçevede bir taraftan Ahmet Yesevi, Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş'ı Veli diğer taraftan Ali Kuşçu, Mimar Sinan, Namık Kemal ve Mehmet Akif gibi öncüler milletimizin yolunu aydınlatmıştır. Birinci Dünya Savaşı sonrası Anadolu'nun işgali üzerine Atatürk'ün önderliğinde başlayan Milli Mücadele hareketine katılan yaptığı konuşma ve vaazlarla Milli Mücadeleyi teşvik eden, Kurtuluş Savaşı çalışmalarına önemli bir güç katan Milli Şairimiz Mehmet Akif, Milli Mücadelenin manevi öncülerinden  biri olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü , Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle şükran ve minnetle anıyorum. Mehmet Akif'in "Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın" dua ve niyazıyla sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Göz Alıcı Yazlık Elbise Modelleri
Sonraki Haber Propazar İş Kıyafeti ve İş Elbisesi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?