ANA SAYFA > İZMİR > Moody’s’ten İzmir’e en yüksek not

Moody’s’ten İzmir’e en yüksek not

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Moody’s’ten İzmir’e en yüksek not

Piyasaların “Sıfırcı Hoca” olarak bildiği uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İzmir Büyükşehir’in ulusal notunu en yüksek not olan “Aaa”ya yükseltti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aa3 olan ulusal ölçek kredi notunu en yüksek seviye olan Aaa’ya yükseltti. İzmir Büyükşehir Belediyesi artırılan not ile 2010 yılından bugüne kadar, ulusal uzun vadeli yerel ve yabancı para cinsinden kredi görünümleri de dahil olmak üzere, notunu 17 basamak artırmış oldu. 

Piyasalarda “Sıfırcı hoca” olarak bilinen ve birçok ülkede not düşürmeye giden Moody’s tarafından, aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve İsviçre’nin bulunduğu çok az sayıdaki ülkenin sahip olduğu en yüksek kredi notu olan “Aaa” notu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne “ulusal kredi notu” olarak verildi.

Şeffaf, güçlü, tutarlı..
Moody’s, ulusal derecelendirme ölçeklerinin yeniden düzenlemesiyle birlikte İzmir’in sağlam faaliyet performansı, etkin finansal yönetimi, güçlü Belediye ekonomisinin güçlenerek sürdüğünü belirtti. Kuruluşun yaptığı açıklamada "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin finansal yönetim uygulamalarının kalitesi ve finansal açıklamalarının şeffaflığı, son derece güçlü iç bütçe prosedürleri, çok yıllık planlamanın etkin kullanımı ve borç yönetim stratejisi ile Türk standartlarına göre yüksek düzeydedir”  ifadesine yer verildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin döviz kuru dalgalanmalarına karşı önlem aldığı belirtilen raporda, Belediye’nin yükselen olumlu faaliyet sonuçlarıyla beraber yabancı para birimi cinsinden borçlarının büyük bir kısmını döviz riskine karşı koruyacak düzenlemelere giderek Belediye’nin borç ödeme servisi kapasitesini desteklediği ifade edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borç yükünün yönetilebilir düzeyde olduğu belirtilen Moody’s’in İzmir raporunda, kredi notlarının İzmir’in yatırım planları için fon çoğunluğunu oluşturan “tutarlı” ve “sağlam” faaliyet performansına ek olarak Belediye’nin “olumlu” mali performansı ve “yeterli” likidite düzeyini yansıttığı açıklandı. 

Kocaoğlu gururlu

Moody’s raporunu değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in en yüksek ulusal notu almasının, uyguladıkları mali politikaların başarısının teyidi olduğunu belirterek, “Attığımız adımların sağlamlığını göstermek ve bu başarımızı yinelemek adına çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
“Birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkenin kredi notlarının ardı ardına düşürüldüğü bu dönemde böyle bir sonucun alınması elbette tesadüf değil. Uyguladığımız programlar çerçevesinde kamu maliyesinde güçlü duruşumuzu tavizsiz bir şekilde sürdürmemiz, kaynakları etkin, verimli ve yerinde kullanmamız, kritik yapısal reformları hayata geçirmeye devam etmemiz ve belki de en önemlisi, uzun vadeli bir perspektifle gereken ne ise gözümüzü kırpmadan yapmamız, sanırım başarıdaki temel faktörler..  Ulusal kredi notu anlamında alınabilecek bu en yüksek not, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ucuz ve uzun vadeli finansmana erişimini daha da kolaylaştıracaktır.” 

Kredi derecelendirme notları değerlendirmesine göre İzmir’in ulusal kredi notunun yer aldığı ‘’Aaa’’ kategorisi, temerrüt riskinin en düşük olduğu ve finansal yükümlülüklerini yerine getirmek için en yüksek kapasiteyi temsil ediyor. Bu kapasitenin öngörülebilir olumsuzluklardan etkilenme ihtimali ise son derece düşük.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Altınordu, Kaf Kaf'ı pankartla uğurlayacak
Sonraki Haber Nobelli Sancar, Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?