ANA SAYFA > İZMİR > Misket Dikmen: ''Tutuklu gazetecilere özgürlük!''

Misket Dikmen: ''Tutuklu gazetecilere özgürlük!''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Misket Dikmen: ''Tutuklu gazetecilere özgürlük!''

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Türkiye'de 156 gazetecinin demir parmaklıklar ardında olduğunu belirterek, “Basının özgür olmadığı toplumlar özgür değildir. Tutuklu gazeteciler bir an önce serbest bırakılmalı, mesleğimizin üzerindeki baskılara derhal son verilmelidir” dedi.

İGC Başkanı Misket Dikmen, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yayınladığı mesajda şunları vurguladı:

“Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; görev başında yaşamını yitiren gazetecilerin anısına saygı duymak, saldırılardan korumak ve basın özgürlüğünün önemini vurgulamak için 1993’de 3 Mayıs'ı Dünya Basın Özgürlüğü Günü ilan etti. Basın özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğüne dayanır. Ancak kişiler, düşüncelerini ifade ederken endişe duyuyorlarsa, hapis tehdidiyle karşı karşıya kalıyorsa, özellikle otosansür tehlikesi gazeteciler arasında adeta bir virüs gibi yayılıyorsa; o ülkede basın ve ifade özgürlüğünden söz etmek mümkün değildir” dedi.

Dikmen, şöyle konuştu:

“Örneğin Cumhuriyet Gazetesi'nin tüm yöneticileri, muhabirleri, çalışanları sudan sebeplerle cezaevinde tutuluyor. 185 gündür özgürlüklerinden yoksunlar. Yıllardır mücadele ettikleri terör örgütleriyle adlarının yan yana yazılması gibi akılla izah edilemeyecek suçlamalarla karşı karşıyalar. Benzerlerini darbe dönemlerinde gördüğümüz iddianamelerle insanları özgürlüklerinden yoksun bırakmak kabul edilemez.

Tüm tutsak gazeteciler derhal serbest bırakılmalı, özgür düşünceye olan baskılar son bulmalıdır. Halkın haber alma özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılana kadar İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak mücadelemizi sürdüreceğiz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Felsefe Günleri başlıyor
Sonraki Haber Yaşar Üniversitesi, Ünilig'de Türkiye Üçüncüsü oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?