ANA SAYFA > MEDYA > Misket Dikmen: Bedeli gazeteciler ödüyor

Misket Dikmen: Bedeli gazeteciler ödüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Misket Dikmen: Bedeli gazeteciler ödüyor

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, medyada işsizliğin giderek büyük bir sorun haline geldiğini söyledi. Doğan Haber Ajansı'ndan (DHA) İzmir'de 4, ülke genelinde 100'e yakın basın emekçisinin dün işten çıkartıldığını öğrendiklerini dile getiren Dikmen, bu durumun kendilerini kaygılandırdığını vurguladı.

Dikmen, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye'de medya sektörünün yaşadığı daralma artık durdurulamaz bir noktaya ulaştı. Ekonomik kriz, kayyum ve baskılar ile bir çok kurum kapatıldı. Bazı kurumlar da, çalışanlarını işten çıkartarak krizden kurtulma yollarını arıyor. Sonuçta bedeli gazeteciler ödüyor. En son dün itibariyle 100'e yakın gazetecinin DHA ile yollarının ayrıldığını öğrendik.

İşsiz gazetecilerin sayısı giderek artarken bunun önünü alamıyoruz. Her gün cemiyetimize işsiz arkadaşlarımızdan onlarca özgeçmiş geliyor. Onları yönlendirebilecek iş olanakları bulmakta zorlanıyoruz. Bu arkadaşlarımız işsizliğe mahkum olduklarını düşünmeye başladılar.

Medya, tekelleşmeye doğru giderken halkın doğru, bağımsız, tarafsız haber alacağı kanallar giderek yok oluyor. Bu demokrasi açısından da bir darlaşmadır. Haberde tekelleşmedir. Halkın tek taraflı bilgilendirilmesidir.

Doğru haberin sesi, 'ekonomik kriz', 'küçülme' gibi sözcüklerin arkasına sığınılarak kısılıyor. Halkın haber alma hakkı için mücadele eden gazeteciler işlerinden olurken bu durum bizi mesleğimizin geleceği adına endişelendiriyor. Her gün 'bugün hangi arkadaşımız işsiz kaldı?' kaygısıyla uyanıyoruz.

İGC olarak, meslek onurlarıyla mücadele eden ve 'bir teşekkür bile edilmeden' işlerinden çıkarılan arkadaşlarımızın yanındayız. Medyanın karanlık çağının bir an önce son bulmasını umut ediyoruz. Halkımızı ve tüm meslektaşlarımızı dayanışmaya, özgürlük ve emek mücadelesinde ortak hareket etmeye çağırıyoruz.” 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bin öğrenciye burs verilecek
Sonraki Haber Pehlivan, başkan Altuğ ve yönetime yüklendi…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?