ANA SAYFA > GÜNDEM > MHP'li Yılmaz: Karşıyaka Devlet Hastanesi geri gelmeyecek mi?

MHP'li Yılmaz: Karşıyaka Devlet Hastanesi geri gelmeyecek mi?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP'li Yılmaz: Karşıyaka Devlet Hastanesi geri gelmeyecek mi?

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, kapatılan Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin açılmayacağı yönünde kuvvetli duyumlar aldıklarını belirterek, "Biz ilçemizin sorunlarını hassasiyetle takip ediyoruz. Aynı hassasiyeti, ilçenin sorunlarına duyarsız olan AKP'nin İlçe Başkanı ve milletvekillerinden de bekliyoruz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, geçtiğimiz yıl kapatılarak büyük mağduriyete yol açan Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yeniden açılmayacağı yönünde duyumlar aldıklarını söyledi. Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz yıl kapatılarak, geçici olarak Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne devredilen Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin geri gelmeyeceği yönünde kuvvetli duyumlar aldık. Hastanemiz artık geri gelmeyecek gibi görünüyor" diye konuştu.

Bölgemizdeki Hastaneler Sıkıntılı

Çiğli Eğitim Hastanesi'nin personel sıkıntısının bulunduğu yönündeki duyumları da değerlendirdiklerini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu: "Birçok servisin kapasitesinin çok altında çalıştığını öğrendik. Ayrıca bu hastanede Çocuk Acil ve Onkoloji bölümleri de bulunmuyor. Bunun da kış aylarında büyük sıkıntılara yol açacağını, vatandaşlarımızın büyük bir mağduriyet yaşayacağını değerlendiriyoruz. Onkoloji Bölümü'nün bulunmamasını da, büyük sıkıntı içerisinde yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımıza karşı büyük bir haksızlık olarak telakki ediyoruz. Bu bölümlerin olmamasının sebebinin de hastanenin eğitim fonksiyonunun henüz gerçekleşmemiş olmasından kaynaklandığına yönelik duyumlarımız var. İktidar Partisinin milletvekili ve il, ilçe yöneticilerinin bu sorunu bir an evvel çözümlemelerini Karşıyakalı ve Çiğlili vatandaşlarımız adına bekliyoruz. Yine Bayraklı bölgesinde, hasta garantili olarak yapımına başlandığı iddia edilen Kent Hastanesi'nin yakın bir zamanda faaliyete geçecek olması da hastanemizin açılmayacağı yönündeki şüphelerimizi güçlendiriyor."

Karşıyaka'nın Sorunlarına Hassasız

MHP İlçe Teşkilatı olarak, göreve geldikleri günden itibaren ilçenin sorunlarını dikkat ve hassasiyetle takip ettiklerini vurgulayan Başkan Akif Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Göreve başladıktan sonra, Karşıyaka şehir stadının yapılması, Karşıyaka Belediyesince yıkılan Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın durumunu, yine Karşıyaka Belediyesi'nin ve Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın kamu kaynaklarını hovardaca harcayan faaliyetlerini de dikkatle takip ederek kamuoyunun gündemine taşıdık. Bunlardan biri de geçtiğimiz yıl Çiğli Eğitim Hastanesine devredilerek kapatılan Karşıyaka Devlet Hastanesinin durumu olarak yer aldı. Kapatılarak yıkılan devlet hastanemizin, binaları yıkılmadan önce metruk bir haldeydi. Girişimlerimizle, güvenli bir hale getirilmesini sağladık. Vatandaşlarımızın büyük mağduriyet yaşadığı Acil konusunu ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesine nakil konusunu da yetkililerin gündemine taşıyarak çözümlenmesine katkıda bulunduk. Bunun yanında hastanemizin bir an evvel yeniden inşa edilmesi için MHP İzmir Milletvekilimiz ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet Kenan Tanrıkulu konuyu TBMM gündemine taşıdı. Yaklaşık 350 bin nüfuslu İlçemizin önemli eksikliklerinden biri olarak gördüğümüz Karşıyaka Devlet Hastanesinin yeniden kazanılması konusunu her zaman gündemimizde bulduracak ve hassasiyetle takip edeceğiz."

AKP İlçenin Sorunlarıyla İlgilenmiyor

Başkan Yılmaz, aynı hassasiyeti, bugüne kadar ilçenin hiç bir sorunuyla ilgilenmeyen iktidar partisi AKP'nin Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu ve iktidar partisinin İzmir Milletvekillerinden de beklediklerini sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası sezonu açıyor
Sonraki Haber Öğretmenler İçin Hediye Seçenekleri

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?