ANA SAYFA > SPOR > MHP'li Karataş: Bitirin şu stadyum kavgasını, gereğini yapın

MHP'li Karataş: Bitirin şu stadyum kavgasını, gereğini yapın

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP'li Karataş: Bitirin şu stadyum kavgasını, gereğini yapın

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir il başkanı Necat Karataş, İzmir’deki stadyum sorunuyla ilgili basın açıklamasında bulundu. Basın açıklaması şöyle:

"Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan ve futbol merkezi kabul edilen İzmir’deki stadyum sorunları çözülemiyor. Tarihi Alsancak stadyumunun geleceği belirsiz. Göztepe ve Karşıyaka için yapılması yıllardır planlanan stadyumların bir şehir efsanesine dönmesinden korkar hale geldik. İzmirli futbol severler;  yetkililerin bütün egolarını, siyasi kavga ve çıkar ilişkilerini bir kenara bırakıp bu konuda acil çözüm bulmalarını bekliyor.

İzmir’in iki güzide kulübü Göztepe ve Altay’ın oynadıkları play-off finallerinde bir üst ligde oynamaya hak kazanmaları yıllardır gündemden düşmeyen ancak bir türlü çözüm üretilmeyen stadyum sorununu yeniden alevlendirdi.

Göztepe, Altınordu, Karşıyaka, Altay, Buca spor ve İzmir Spor gibi köklü kulüpleri olan ancak Süper Lig’de ve 1. Lig’de maç oynanacak seviyede Atatürk ve Bornova olmak üzere iki stadyumu var. Ancak bu iki stadyum da aslında İzmir gibi bir şehrin kapasitesinin çok altında, beklentilerinin çok uzağında kalıyor.

Atatürk stadyumu çok konforsuz, zamanında uluslararası bir organizasyon için inşa edilmiş İzmir’i ve İzmirlileri temsilden uzak, ev sahibi takım taraftarının baskı özelliğini hissettiremeyen yapıda ve günümüz futbolu için uygun değil.

Bornova stadyumu ise 6000 kişilik düşük kapasitesi ile Süper Lig ve 1. Lig için uygun değil. Kısa vadede portatif  tribünlerle bu stadyumun kapasitesinin artırılması da çok zor.

İzmir halkı ve İzmirli futbol severler ülkede iktidarı elinde bulundurun AKP ile İzmir’in yerelinde iktidarı elinde bulunduran CHP’nin  stadyum nedeniyle TBMM’de izmir milletvekillerinin  kavga etmesini yine aynı nedenle meclis üyelerinin Büyükşehir meclis salonun da kavga etmelerini istemiyor.

İzmirli futbol severler bütün siyasi çekişme, ego ve çıkar kavgalarını bir kenara bırakarak, İzmir’in geleceği, İzmir’de futbolun geleceği ve Türk futbolunun geleceği için stadyum sorununa acil müdahale ederek çözmelerini  bekliyor."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK Voleybol Şube Yönetimi belirlendi
Sonraki Haber Tarihi handa tiyatro keyfi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?