ANA SAYFA > GÜNDEM > MHP Karşıyaka'nın Aşure Günü etkinliğine büyük ilgi

MHP Karşıyaka'nın Aşure Günü etkinliğine büyük ilgi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP Karşıyaka'nın Aşure Günü etkinliğine büyük ilgi

MHP Karşıyaka İlçe Kadın Kolları'nın düzenlediği Aşure Günü etkinliğine, Karşıyakalılar büyük ilgi gösterdi. Günün önemi ile ilgili açıklama yapan İlçe Başkanı Yılmaz, ''Kerbela Olayı'ndan dolayı, her iki toplumun (Alevi-Sünni, Şia-Sünni) birbirini suçlama-dışlama yerine, birbirlerini anlamalarının dini bir vecibe olduğu inancındayız. Artık, ayrışma değil, birleşme, ortak bir güç oluşturma zamanıdır'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Teşkilatı, Türk kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için başlattığı yoğun bir kültürel programlarına, Kadın Kollarıyla da devam ediyor. MHP Karşıyaka İlçe Kadın Kolları tarafından İZBAN İstasyonu yanındaki alanda düzenlenen Aşure Günü'ne Karşıyakalılar yoğun ilgi gösterdi. Uzun kuyrukların oluştuğu etkinlik dolayısıyla bir açıklama yapan MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, ilk dönem İslam tarihinde pek çok önemli hadisenin meydana geldiğini, bunların bir kısmının tarihin derinliklerinde kalırken, bir kısmının da tarih boyunca etkisini göstererek günümüze taşındığını ve hala etkisini koruduğunu söyledi.

İslam Barış Dinidir

İslam dininin barış ve sevgi dini olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, "İslam Tarihinin ilk zamanlarında, meydana gelen ve bu dönemin üzüntü ve nefretle anılmasına neden olan olay, Aşure olayı, 10 Muharrem 61/680 yılında adaletsiz Emevi rejimine karşı yapılan bir savunma savaşıdır. Hz. Peygamberimizin torunu Hazreti Hüseyin’in Şehit edilmesi olayıdır. Bu günkü yaygın adıyla Kerbela Olayıdır. Dinimiz, insanların bir birlerini sevmelerini tavsiye eder, haksız yere birbirlerini öldürmelerini asla benimsemez. İslam dini bu prensibi kabul etmiştir. Zaten adının da barış anlamında İslam olması bunu açıkça göstermektedir.  " diye konuştu.

Ayrışma Yerine Birleşme Zamanı

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, geçmişte yaşanmış tirajedik bir hadise olan Kerbela olayının hurafelerden, yalan yanlış söylentilerden arındırılmasını istediklerini ifade eden Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu menfur olayın; İslam dünyasında elem verici, kanayan bir yara olmaktan çıkarılmasını istiyoruz. Bu elem verici olayın, İslam toplumu arasında bir ayrıştırma vasıtası olması yerine, birleştirici bir unsur olması gerektiği kanaatindeyiz. Artık, geçmişte olduğu gibi Kerbela Olayı'ndan dolayı her iki toplumun birbirini suçlama, dışlama yerine, birbirlerini anlamalarının dini bir vecibe olduğu inancındayız. Artık, ayrışma değil, birleşme, ortak bir güç oluşturma zamanıdır. Her iki toplumun, geçmişten miras aldıkları kavgaları, ayrılıkları, günümüze ve gelecek nesillere aktarmak yerine, gelecek nesillerin can kardeşliği için karşılıklı konuşma zamanının geldiği, hatta geçtiği düşüncesindeyiz."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EgeArt'ta ünlü geçidi
Sonraki Haber Yabancılara paralar ödendi kriz çözüldü...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?