ANA SAYFA > GÜNDEM > MHP Karşıyaka'dan ''Alevilik ve Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anlamak'' konferansı

MHP Karşıyaka'dan ''Alevilik ve Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anlamak'' konferansı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP Karşıyaka'dan ''Alevilik ve Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anlamak'' konferansı

MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, Türk Kültürü'nü genç kuşaklarla buluşturmak için düzenlediği konferanslarından birini daha gerçekleştirecek. MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu'nun sunacağı "Türk Milli Kültürü İçerisinde Alevilik ve Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anlamak" adlı konferansa Karşıyakalıları ve İzmirlileri davet etti.

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Anadolu’da Türk-İslam kültürünün yerleşmesinde, Anadolu’nun Türkleşmesi ve İslam medeniyeti ile tanışmasında büyük paya sahip olan Hacı Bektaşi Veli'nin ve Türk Milli Kültürü içerisinde Aleviliğin günümüz kuşaklarına anlatılması için konferans düzenledi.

ALEVİLİK VE HACI BEKTAŞ-I VELİ'Yİ ANLAMAK

Karşıyaka Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde, 8 Eylül 2017 Cuma günü saat 19.30'da gerçekleşecek, "Türk Milli Kültürü İçerisinde Alevilik ve Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anlamak" adlı konferansta;  Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halkbilimi Anabilim Dalı ve Özbekistan'ın Taşkent Üniversitesi Şarkşinaslık Fakültesi Türkoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu, Hacı Bektaşi Veli'yi ve Türk Milli Kültürü İçerisinde Aleviliği anlatacak.

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Karşıyaka'nın sorunlarına gösterdikleri hassasiyetin yanında kültürel etkinliklere de büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Yılmaz, "Bu çerçevede Anadolu'nun Türkleşmesi ve İslamlaşması yolunda büyük emekleri bulunan Hoca Ahmet Yesevi'yi anmak ve genç nesillere tanıtmak için Temmuz ayında bir konferans düzenledik. 8 Eylül'de de yine Ahmet Yesevi'nin yolundaki alperenlerden Hacı Bektaş-ı Veli'yi ve Türk Milli Kültürü içerisinde Aleviliği anlatması için Değerli Hocamız Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu'nu davet ettik. Bu tarzda kültürel etkinliklerimiz önümüzdeki aylarda da devam edecek" dedi. Yılmaz, Karşıyakalıları ve İzmirlileri konferansa davet etti. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 9 Eylül ruhuyla Ata'ya sahip çıkacaklar
Sonraki Haber Fatma Turgut: Hala yaram çok açık

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?