ANA SAYFA > GÜNDEM > MHP Karşıyaka seçime hazır

MHP Karşıyaka seçime hazır

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP Karşıyaka seçime hazır

MHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden MHP Merkez Disiplin Kurulu üyesi Av. Bahadır Aksoy, burada yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı, 'bölmemeli, bütünlemelidir', 'yıkmamalı, yapmalı', ayırmamalı, birleştirmeli'dir. Bu vasıflar da mevcut üç aday içinde sadece Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nda bulunmaktadır.”

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu üyesi Av. Bahadır Aksoy, Karşıyaka İlçesini ziyaret etti. MHP İlçe Başkanı Bülent Çimtay, yönetim kurulu üyeleri ve Kadın Kolları Başkan üyeleri ile İl yönetim Kurulu üyesi Hasan Hüsnü Işıklı tarafından karşılanan Aksoy,  ilçe binasında yaptığı basın açıklamasında, "Anayasamızın tarifi ile 'tarafsız' olması gereken Cumhurbaşkanımız mümkün olan en geniş uzlaşı ile seçilmelidir. Cumhurbaşkanı, 'bölmemeli, bütünlemelidir', 'yıkmamalı, yapmalı', ayırmamalı, birleştirmeli'dir. Bu vasıflar da mevcut üç aday içinde sadece Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nda bulunmaktadır. Bu nedenle, 10 Ağustos 2014 günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde; Türk Milleti'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na oyunuzu gönül rahatlığı ile vermenizi istiyor ve bekliyoruz" dedi.

1982 halk oylaması ile yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi dışında ilk defa doğrudan halk tarafından Cumhurbaşkanının seçileceğini ifade eden Av. Bahadır Aksoy, "Bu açıdan yapılacak seçim çok daha önemli ve hatta hayatidir. Yapılacak seçim sonucunda "Cumhur'a Baş" olacak kişinin nitelikleri ve taşıması gereken değerleri Sayın Genel başkanımız Dr. Devlet Bahçeli tarafından birçok ortamda kamuoyuna aktarılmış ve anlatılmıştır. Buna göre 'cumhur'u temsil edecek olan kişi Cumhuriyetin anlam ve birikimlerine sadakatle bağlı, milli kimliğe saygı duyup benimseyen, hakkında hiçbir şaibe olmayan tertemiz bir kişi olmalıdır. Türkiye'nin bütünlüğü ve Türk Devleti'nin milli ve üniter yapısını temsil ve taşıma konusunda milletimizde şüphe bırakmayacak bir fikri maziye, Cumhuriyetin kuruluş felsefesini özümsemiş, temel değerlerimize, milli duruşa ve düşünceye sahip, ilkeli, dürüst, şaibesiz ve demokrasinin ilkeleri konusunda tam duyarlılık ve kararlılığa sahip şahsiyet olmalıdır" diye konuştu.

Yeni Cumhurbaşkanı'nın1982 Anayasası'nın 103. maddesinde açıkça belirtilen ve seçilecek olan yeni Cumhurbaşkanı'nın tarih ve millet önünde edeceği yemine uyacağından şüphe edilmeyen, temsil edeceği devlete ve onu oluşturan Türk Milleti'ne sevgi, saygı ve mensubiyet duyan kişi olması gerektiğini vurgulayan Aksoy, şöyle devam etti: "Seçilecek kişi aynı zamanda da şaibeler ile kirlenmemiş biri olmalıdır. Türk siyasi hayatının birer parçası olan siyasi partilerin çoğunluğunun isminde ve adaylığında birleştiği Sayın Prof.Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, bu saydığım vasıfları taşıyan bir değer olarak, Türk Milleti'nin adayı sıfatıyla Cumhurbaşkanlığına partimiz tarafından aday gösterilmiştir. Hangi siyasi düşüncede ve hangi felsefi görüşte olursanız olun, bu büyük uzlaşı ve birliğe, tavanda değil tabanda sağlanacak olan mutabakata katılmalısınız. Bu aynı zamanda mensubu olduğunuz yüce millete olan borcunuz ve minnetinizin de tezahürüdür."

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Bülent Çimtay da yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bizler ayrı kulvarlarda yarışan partiler olarak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday olarak belirlediğimiz Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. MHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı olarak 10 Ağustos 2014 pazar günü yapılacak seçimle ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Adayımız Sayın Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi için bütün imkânlarımızı seferber ederek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gün bugündür. Türk Milleti'ne hayırlı olsun."

MHP Merkez Disiplin Kurulu üyesi Av. Bahadır Aksoy, Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nda yaptığı basın toplantısının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şubesi'ni ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) İzmir Şubesini ziyaret etti. Aksoy, MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Çimtay ve üyeleriyle birlikte, esnafa ve vatandaşlara üzerinde 'Biz hep MHP'ye oy verdik. Şimdi oyumuz Ekmel Hoca'ya' yazılı broşürleri dağıtarak, partisinin çatı adayı Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy istedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı ve üyeleri tarafından sıcak bir ilgi ile karşılanan Av. Bahadır Aksoy, Bülent Çimtay ve partililer, karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Daha sonra TEMAD İzmir Şubesini de ziyaret eden heyet, TEMAD İl Başkanı Hüseyin Akbaş ve üyeleri tarafından da sıcak bir ilgiyle karşılandı. Aksoy, burada sorulan bir soru üzerine, "Ekmeleddin Bey Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandı. Ama bir oy’a ihtiyacı var. O da sizin oyunuzdur" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Spor Kulübü Mustafa Sevgi için açıklama yaptı
Sonraki Haber Belediye Başkanı Akpınar'ın odasında "böcek"

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?