ANA SAYFA > GÜNDEM > MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yılmaz’dan imar tepkisi

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yılmaz’dan imar tepkisi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yılmaz’dan imar tepkisi

MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Karşıyaka ve İzmir'in köklü mahallelerinden Cumhuriyet Mahallesinde yapılan imar değişikliği düzenlemesine adeta ateş püskürdü. Yılmaz, “Cumhuriyet Mahallesi için askıya çıkılan İmar Plan Değişikliği’nin, semt sakinlerinin hak kayıplarına sebep olacağı açıkça bellidir" dedi.

Karşıyaka Belediyesi’ni, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki imar değişikliği konusunda ‘Karşıyakalıların haklarını istismar etmekle’ suçlayan Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka  İlçe Başkanı Akif Yılmaz, sorumluluğu ise İzmir Büyükşehir Belediye’ne yükledi. Yılmaz,  “Halkın belediyesi olduğunu, halkın hak ve hukukunu savunduğunu iddia eden CHP'li Karşıyaka Belediyesi ve planını onaylayacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de üzerinde büyük vebal var. Yetkililer ve uzmanlar tarafından, daha geçen seneye kadar bölgedeki birçok alana ‘zemin olarak 4-5 kat üstü asla taşımaz’ denilirken ve daha yaşadığımız deprem felaketinin üzerinden bir yıl bile geçmemişken 10 katlı bina imarını hangi izan, hangi vicdan ile verdiniz?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Hatırlatması 
CHP’li yetkililere “Bu mahallenin zemini nasıl oldu da 2021 yılında Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sonrası 10 kat olarak revize edild” sorusunu soran MHP’li Başkan Yılmaz, şunları söyledi: “Teknik olarak 10 kata uygun olmayan zemin Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla mı uygun hale geliyor? Bu şekilde 10 kat verip, sanki bölge halkına avantaj sağlıyormuş gibi bir algı yaratarak, aksine ada bazı uygulaması ile büyük mağduriyet oluşturulmakta ve insanlar çok değerli olan yerlerinin karşılığını alamamaktadır. Aksine parsel bazlı 4-5 katlı uygulama ile bölge halkı hem maddi olarak daha fazla hakkını alacak, hem de birinci derece deprem bölgesi için geceleri daha rahat uyuyacak. Ayrıca, bu bölge nüfusunu onlarca kata çıkarmak kimlere fayda sağlayacak? Bu da cevaplanması gereken ayrı bir soru. Bu kadar insan yoğunluğunu bu bölgeye yığmak, hem bölge insanına haksızlık hem de şehir planlaması açısından büyük bir sorumsuzluktur."

Karşıyaka’nın Yükünü Yüklemeyin
Karşıyaka Belediyesi’nin, Mavişehir, Bostanlı, Atakent semtlerini binalara boğup, ilçenin sosyal tesis, yeşil alan ve çocuk parkı eksikliğinin tüm yükünü Cumhuriyet Mahallesi’ne yüklenmesinin de büyük bir haksızlık olduğunu savunan Başkan Yılmaz, eleştirilerine şöyle devam etti:  "Belediye tarafından yıllarca hizmetin büyük bir kısmı o semtlere yapıldı.  Buna rağmen kentin bütün yükünü Cumhuriyet gibi mahallelerin sakinlerine yükleyecek kadar acımazsız ve halktan uzaksınız. Sözde halkçı partisiniz. Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nin sakinleri kendi parselinde mülkiyet hakkını kullanmalıdır, aksi kabul edilemez. Şemikler ve Nergis semtlerindeki uygulama burada da yapılmalıdır. Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, ilçenin yükünü taşıma zorbalığına maruz bırakılmamalıdır! Herkes kendi parselinde inşaat taban alanına ve zeminin teknik olarak jeolojik ve jeoteknik analiz sonuçlarına uygun kat yüksekliğinde ister kendisi isterse müteahhit ile anlaşarak yapma hakkına sahiptir. Bu insanlara Anayasamızın ve Medeni Kanunumuzun vermiş olduğu en tabi mülkiyet hakkıdır.” 

Halkımızın Yanındayız
Haksız parsel birleştirmeleri ile tamamlanması uygulamada mümkün olmayacak hayali planların ve adil olmayan düzenlemeler ile bir Fikirtepe örneğinin burada da yaşanmasını istemediklerini belirten Başkan Akif Yılmaz, şöyle devam etti: “Bir kısım müteahhit ya da yandaşını daha da zenginleştirmek için bölge halkının hakkı elinden alınmamalıdır. Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin, kanunlara-yönetmeliklere uygun yaptığı ve yapı ruhsatlarını kendilerinin verdiği imarlı yapıları dahi korumadan, bölge halkının hakkı olan yerlerin en az yarısını ellerinden alarak hazırlanmış bu imar planı değişikliği kabul edilemez.Bu plan toplumsal açıdan da onlarca yıl komşuluk yapmış insanların arasında husumet oluşturacak kadar absürt bir plandır. Bölge halkı önümüzdeki seçimlerde bu hesabını mutlaka soracaktır ama bizim gayretimiz seçimleri beklemeden bu planın iptali için bölge insanımıza hem teknik hem de hukuki destek sunarak, yanlarında durup haklarını korumaktır.Bu planın iptali için tüm itirazları ve hukuki girişimleri yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Cumhuriyet-İnönü-Örnekköy mahalleleri sakinlerinin yanındayız.”
 

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın filede maçı tüm kız çocuklarına ücretsiz
Sonraki Haber Genç Hakem Dünya Şampiyonası'nda görev yapacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?