ANA SAYFA > GÜNDEM > MHP Karşıyaka: Atatürk bölmez, birleştirir

MHP Karşıyaka: Atatürk bölmez, birleştirir

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP Karşıyaka: Atatürk bölmez, birleştirir

Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Teşkilatı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla “Atatürk ve Türk Milliyetçiliği Konferansı” düzenledi. Çok sayıda Karşıyakalının dinlediği konferansa ilçenin önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Belediye meclis üyeleri, bürokratlar, siyasi partilerin temsilcileri ve MHP İl yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Konferansta açılış konuşmasını yapan MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz,  son yıllarda bazı çevrelerce bilinçli olarak Atatürk ve aziz hatıralarının tartışma konusu yapıldığını bunu yapan mihrakların asıl hedeflerinin de Türklük ve Cumhuriyet olduğunu vurguladı. Milliyetçi-Ülkücü Hareket varoldukça Türk Milleti ve Türk Devleti üzerine hesap yapanların hüsrana uğrayacaklarını sözlerine ekleyen MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Yılmaz,  “Bugün 94. Yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz Büyük Türk Milliyetçisi Atatürk ve kadrolarının bizlere bıraktığı en büyük eserdir. Hiç şüphesiz attığı her adımda, ortaya koyduğu tüm fikirlerde ve bütün uygulamalarında büyük bir Türk Milliyetçisi olduğunu gösteren Mustafa Kemal Atatürk sonsuza dek yolumuzu aydınlatan ışık olacaktır. O, Tarihin en uzak çağlarından gelen Oğuz Hanların, Atilaların, Bilge Hanların, Alparslanların, Fatihlerin son yüzyıldaki kavşak noktası; Başbuğ Türkeş’ten Lider Devlet Bahçeli’ye ve onlardan da sonsuzluğa uzanan Türklük güneşinin aydınlığıdır.  Allah makamını yükseltsin, mekânını cennet eylesin. Bu vesileyle katılımlarınızdan dolayı yüreği Türklük ve Atatürk Sevgisiyle atan sizlere çok teşekkür ederim. Cumhuriyetimizin 94 Yılını kutlar, Cenabı-ı Allah’tan birliğimizi bozmasın dualarıyla saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Tokat Gaziosman Paşa Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmet Türkmen ise yaptığı konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün son derece yüksek bir Türklük Şuuruna ve Milli bilince sahip olduğuna değindi. Bu konuda yaptığı çalışmaların ve kurduğu kurumların milletimizin ve devletimizin en önemli dayanakları olduğunu da sözlerine ekleyen Türkmen şöyle konuştu; “ismi Atatürk, Kurduğu devlet Türk olan; Paralarına, pullarına ve devlet armasına bozkurt koyan bir liderden bahsederken onun için söyleyeceğimiz tek şey Türk Milliyetçisi olduğudur.

Atatürk Bölmez Birleştirir

Atatürk’ün düşünce dünyasında, “Millet” kavramının ne anlama geldiğini, Atatürk bizzat kendisi şöyle ifade etmektedir: “millet, dil, kültür ve ideal birliği ile birbirine bağlı vatandaşların teşkil ettiği bir siyasi ve içtimai heyettir”. Nihayet bu bağın teminatı olan Türk kimliği, siyasî sınırları dâhilindeki bütün farklı kesimleri kapsayıcı ve bütünleşmeyi sağlamaya yönelik bir şekilde düşünülmelidir. Mustafa Kemal Atatürk “Türk Halkı” derken yapay “Türkiyelilik” kavramını kastetmez. O, kimliği sosyal, kültürel ve psikolojik bir zemin üzerine         bina etmeye çalışarak bu şeklide duygusal bir bağ ve bütünlük oluşturmak istemiştir.  “Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı, hep bir ırkın evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır”. Derken hepimizi bir ve bütün kabul eder. Bu onun sosyolojik deha olmasının göstergesidir. Bu sebeple Atatürk bölmez, birleştir” Dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Halim Okta: Küme düşme korkusu yaşamıyoruz
Sonraki Haber Kaymakam Yücel: Tasarruf milli bir görevdir

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?