ANA SAYFA > EĞİTİM > Mezun olmadan işleri hazır...

Mezun olmadan işleri hazır...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mezun olmadan işleri hazır...

Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, ilk mezunlarını bu yıl vermeye hazırlanıyor. Ancak 13 branşta sağlık teknikeri yetiştiren okulun öğrencilerine daha mezun olmadan, bir çok hastaneden talep var.

Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun yeni öğrencileri, düzenlenen ‘Hoşgeldin Yemeği’nde bir araya geldi.

Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü’nün bahçesinde düzenlenen yemeğe Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hacıbeyoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Karataş, Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhittin Akyıldız, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ateş, öğrencileri yaptıkları doğru tercihler nedeniyle tebrik ederek, ilk müjdeyi verdi. Bir çok hastane ve üniversitenin bu yıl mezun olacak teknikerler için kendilerine başvurarak, talepte bulunduğunu belirten Prof. Dr. Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bir kere çok iyi tercihler yaptığınıza inanıyorum. Meslek yüksekokulları içerisinde sağlık teması en geçerli akçedir. Gerek ülkemizde gerekse dünyanın bir çok ülkesinde sağlık çalışanlarına büyük ihtiyaç var. İnşallah dil eğitiminizi de tamamladığınızda dünyanın bir çok ülkesinde mesleklerinizi icra edebileceksiniz. İlk mezunlarımızı bu yıl vereceğiz. Ama daha mezun vermeden Türkiye’nin bir çok yerindeki hastane ve üniversite bizim mezunlarımıza göz dikmiş bulunuyor. ‘Bize şu kadar fizyoterapi teknikeri, şu kadar sayıda odyoloji teknikeri gönderebilir misiniz’ diye taleplerde bulunuyorlar. Uzmanlarımız öğrencilerimizin kariyer planlamaları konusunda çalışıyorlar. Ancak mezunlarımızdan öncelikle kendi hastanelerimizin ihtiyacını karşılayacağız, sonra da dışarıdan gelen bu talepleri değerlendirmeye alacağız.”

21 BÖLÜMDE EĞİTİM

Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, dikey geçiş yaparak fakültelerde eğitimlerini sürdürmeleri tavsiyesinde de bulunan Prof. Dr. Ateş, “Eğitime devam etmek isteyenler de dikey geçişle fakültelere geçiş yapacak. Bu çok zor değil, sizlerin de bunu başaracağına inanıyorum” dedi.

Şifa SHMYO’nun ilk sene 245 öğrenci ve 9 bölümle eğitim hayatına başladığını hatırlatan Prof. Dr. Ateş, “YÖK’ten 21 program için onayımızı almıştık. İlk yıl 9 bölümle başladık, bu yıl 4 tane yeni bölüm ekledik, inşallah seneye de 21 bölümün tamamında eğitim vermeye başlayacağız” diye konuştu. Yüksekokul Müdürü Muhittin Akyıldız da öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileyerek, “İlk yıl 9 olan bölüm sayısını, sizlerin yüksekokulumuza olan ilgisine güvenerek bu yıl 13’e çıkardık. Buna rağmen tüm bölümlerimiz yine yüzde 100’e yakın tercih edildi. İlginize ve güveninize teşekkür ediyorum” dedi.

Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı yemekte öğrenciler, arkadaşları ve akademisyenleri ile tanışma fırsatı buldu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’in yeni akademik çalışması yayınlandı
Sonraki Haber Facebook'a yeni rakip çıktı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?