ANA SAYFA > TEKNOLOJİ > Metroda yeni rota Bornova Merkez'e gitmek...

Metroda yeni rota Bornova Merkez'e gitmek...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Metroda yeni rota Bornova Merkez'e gitmek...

Fahrettin Altay ve Poligon metro istasyonlarını hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan metroyu Bornova merkeze ulaştırabilmek için de uygulama projelerini hazırlıyor. Evka 3 ile Bornova merkez arasındaki 1163 metrelik tünel 1.5 dakikada aşılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro sistemini Bornova Merkez’e uzatmak için uygulama projesi çalışmalarını sürdürüyor. Kısa sürede tamamlanacak projeye göre, Evka 3 İstasyonu’ndan başlayacak 1163 metrelik tünel ve yapılacak istasyon ile metro Bornova merkeze ulaşılacak.
Daha önceki projesinde geniş kesitli tek tünel olarak planlama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hat üstündeki binaların güvenliği açısından yeni projeyi “daha dar kesitli çift tünele” dönüştürerek hazırlıyor.
Evka 3 ve Ege Üniversitesi istasyonlarının açılması ile özellikle öğrencilerin, bu bölgede oturan veya çalışan vatandaşların metro konforu ile yolculuk olanağına kavuşmasının ardından, yeni hat ile Evka 3’den Bornova merkeze gidiş 1.5 dakika, Fahrettin Altay Meydanı’ndan Bornova merkeze gidiş ise 33 dakika gibi kısa bir zamanda gerçekleşecek.
İzmir, raylı sistem yatırımları açısından son yıllarda büyük bir ivme kazandı. İZBAN, 80 kilometre hat uzunluğu, 32 istasyonuyla kentin kuzey ve güneyine; İzmir Metrosu ise şu anda 20 kilometre üzerindeki 17 istasyon ile doğu-batı yönlerine uzanıyor. İzmirliler Fahrettin Altay- Evka 3 arasında yarım saatte yolculuk yapabiliyorlar. İZBAN hattı ise 30 kilometre ve 6 istasyon ile Torbalı’ya uzanacak. Her iki raylı sistem ulaşımı da Halkapınar ve Hilal aktarma istasyonlarıyla birbirine entegre olmuş durumda. İZBAN’ın Torbalı’ya uzaması ile raylı ulaşım sistemi daha çok İzmirliye hizmet verir hale gelecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 1000 yıllık çınar ağacına “gençlik aşısı” yapıldı
Sonraki Haber Avrupa'nın En Değerli Oyuncusu Pınar Karşıyakalı Egemen Güven

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?