ANA SAYFA > EKONOMİ > Meslek Edindirme Projesi’ne EBSO damga vurdu

Meslek Edindirme Projesi’ne EBSO damga vurdu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Meslek Edindirme Projesi’ne EBSO damga vurdu

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), istihdamın önündeki en önemli konulardan biri olan ‘mesleksizlik’ sorununu ortadan kaldırmak için hayata geçirilen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi’ndeki (UMEM) başarılı uygulamalarıyla örnek gösterildi.

EBSO, ülke genelindeki 5 iyi UMEM uygulamasından 3’üne imza atarken EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) verilerine göre 15- 29 yaş arası genç işsizliğinde ve eğitimsizlikte liderliğin ülkemize yakışmadığını söyledi. Yorgancılar, “İşsizlik sorununu ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışmalıyız” dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası meslek komiteleri ortak toplantısı gerçekleştirildi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, dolar kurundaki artışın üreten kesimde endişelere neden olduğunu söyledi. Yılbaşında 2.30 seviyesinde seyreden doların, bugün 2.60 seviyesine geldiğini ve üreten kesim temsilcilerinin 52-53 milyar dolar daha borçlu hale geldiğini kaydeden Yorgancılar, “2012’de yüzde 108.3 olan Ekonomik Güven Endeksi yüzde 2014’te 88.9’a, aynı yıl yüzde 79.6 olan Tüketici Güven Endeksi ise 2014’te 69.2’ye gerilemiş. OECD verilerine göre 15-29 yaş genç işsizliğinde eğitimsizlerin oranı yüzde 31.3. Bu oranla 11 milyonluk Yunanistan’ın bile gerisine düşmüş durumdayız. Gençlerimizi önce mesleksizlikten, ardından işsizlikten kurtarmamız gerekiyor” dedi.

Bin 850 kişi işe yerleşti

Ender Yorgancılar, Türkiye’nin dinamik ve güçlü bir ülke olduğunu, bu gerçekten hareketle geleceğe dair güçlü umutlar beslediklerini kaydederek, EBSO olarak üzerlerine düşen görevin bilinciyle işsizlik- mesleksizlik sorununun çözümü için 2011’de uygulamaya konan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi’ni (UMEM) sahiplendiklerini söyledi. Proje kapsamında 65 farklı meslek grubunda düzenlenen 260 kurstan 3 binin üzerinde kişinin mezun olarak bin 850’sinin de işe yerleştiği bilgisini veren Yorgancılar, “EBSO’nun gösterdiği bu başarılı performans ülke genelinde yankı buldu. Ülke genelinde 5 iyi UMEM uygulamasından ilk kurs merkezinin İzmir’de açılması, Vestel’in 81 ilden kursiyerinin İzmir’de eğitimi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile başlatılan ilk proje olması dahil 3’ü EBSO’ya ait. Bu proje kapsamında devlet 5 yıl boyunca SGK işveren katkı payını ödüyor. Nereden tasarruf edebiliriz, rakiplerimizle nasıl rekabet edebiliriz denilen ortamda, maliyet azaltıcı bu ve benzeri projeye büyük işletmeler kadar KOBİ’ler ve sizlerde sahip çıkmalısınız” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türkiye'deki ilk dijital sergi açıldı
Sonraki Haber 22. İzmir Avrupa Caz Festivali WHO Trio konseriyle sona eriyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?