ANA SAYFA > SAĞLIK > “Menopoz döneminde kadınlarda cinsel istek azalır”

“Menopoz döneminde kadınlarda cinsel istek azalır”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
“Menopoz döneminde kadınlarda cinsel istek azalır”

Ege Üniversitesi Muhittin Erel Amfisi’nde “Menopoz” konulu panel Prof. Dr. Kemal Öztekin ve Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Panelde konuşan Prof. Dr. Öztekin “Kadınlar menopoz döneminde  sağlıklarına dikkat etmeliler. Özellikle meme kanseri, sosyal sorunlar, psikolojik sorunlar ilerleyen yaşlarda ise kemik kırılmaları gibi sorunlar yaşayabilirler. Bu dönem de kadınlarda cinsel istek azalmaktadır. Bu yüzden eşler arasında iletişim çok önemlidir” diye konuştu.

Menopozun kadın hayatının en zor evrelerinden biri olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Hablemitoğlu, “ Menopozun şiddeti  kadından kadına değişir. 45 -50 yaş arası  ortalama menopoza girme yaş aralığıdır. Hormonal değişiklikler kadınları psikolojik açıdan olumsuz yönde etkiler” dedi.

Prof. Dr. Öztekin ise “ Kadınlar menopoz döneminde  sağlıklarına dikkat etmeliler. Özellikle meme kanseri ,sosyal sorunlar, psikolojik sorunlar ilerleyen yaşlarda ise kemik kırılmaları gibi sorunlar yaşayabilirler. Bu dönem de kadınlarda cinsel istek azalmaktadır. Bu yüzden eşler arasında iletişim çok önemlidir” dedi.

Menopoz döneminde  uzman yardımı alınması gerektiğini belirten Prof. Dr. Öztekin; spor ve egzersiz yapmanın önemli olduğunu belirterek; doğru beslenme , sigarayı  bırakma ve kilo vermenin  bu döneme katkı sağlayacağı ifade etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Menderes'te yanan camii yenilenecek
Sonraki Haber EBSO, ekonomi gündemini belirledi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?