ANA SAYFA > ÇEVRE > Menderes sahilleri, temizliğini tescilledi

Menderes sahilleri, temizliğini tescilledi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Menderes sahilleri, temizliğini tescilledi

Menderes’in 43 kilometrelik sahil şeridi Ege Denizi’nin en temiz plajları arasında yer alarak 11 adet mavi bayrakla taçlandı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) tarafından verilen mavi bayrak Menderes’in plajlarını süsledi. Son yapılan inceleme ile Özdere Çukuraltı ve Orta Mahalle ile Gümüldür’e mavi bayrak asımı gerçekleşti. Yapılan çalışma ile Ege Denizi’nin en güzel plajları arasında yer alan Menderes’in sahil şeridinde 11 adet mavi bayraklı plaj bulunuyor.

Uygulamayla ilgili konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Menderes olarak sahil şeridimizle turizmde iddialı bir konuma geldik. 43 kilometrelik sahil şeridimizde hem karadan hem de denizden yaptığımız çalışmalar ile 11 adet mavi bayrak almaya hak kazandık. Ege Denizi’nin en güzel plajlarının yer aldığı sahil şeridimiz tatilcilerin de göz bebeği haline geldi. Daha önceki mavi bayrak törenlerinde bir söz vermiştik. Bundan sonra mavi bayraklarımız gönderden bir daha inmeyecek diye. Bunu da gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Turizmin cenneti Gümüldür, Özdere ve Ahmetbeyli’de tatil yapmanın ayrıcalığına tüm vatandaşlarımızı da davet ediyoruz” dedi.

Mavi Bayrak Nasıl Alınır ?

Çevre yönetimi kriterleri,  güvenlikle ilgili kriterler ve sağlıkla ilgili temel kriterleri sağlayan plajlara Mavi Bayrak verilmesine onay veriliyor. Mavi Bayrak Belgesi’nin alınmasının ardından Türk ve yabancı yetkililer, kriterlerin yerine getirilip getirilmediğine yerinde yaptıkları denetimlerle karar veriyor. Son olarak plajdaki sancağa Mavi Bayrak çekilmesi töreniyle de süreç tamamlanmış oluyor. Dünya geneline bakıldığında Mavi Bayrak uygulamasında Türkiye, İspanya ve Yunanistan’ın ardından üçüncü sırada yer alıyor. Son yıllarda Türkiye'de hızla artan Mavi Bayraklı plaj sayısıyla İzmir ise, Antalya ve Muğla’dan sonra üçüncü sırada yer alıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gelinlik sektörüne kalifiye eleman
Sonraki Haber Kaf Kaf yeni sezonda da Atatürk Stadı'nda

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?