ANA SAYFA > İZMİR > Mehmet Birlik'e gençlerden büyük ilgi

Mehmet Birlik'e gençlerden büyük ilgi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mehmet Birlik'e gençlerden büyük ilgi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mehmet Birlik; katıldığı etkinliklerde gençlerle sık sık bir araya gelerek sohbet ediyor. Çiğli’de Cumhuriyet Halk Partili ve yöre gençliği ile de görüşlerini paylaşan Birlik; anlattıkları ve projeleri ile gençlerden büyük ilgi gördü.

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mehmet Birlik, Türkiye’de gençlerin eğitim, işsizlik gibi çok önemli sorunları olduğunu vurgularken; CHP iktidarında; gençlerin siyasete katılmalarından, eğitim koşullarına ve istihdam sorunlarına kadar pek çok konuda önemli adımlar atılacağını söyledi.

İzmir eğitimli işsiz gençlerle dolu

İzmir’in Türkiye genelinde “ eğitimli işsiz” gençlik oranında birinci sırada yer aldığına dikkat çeken Mehmet Birlik; Cumhuriyet Halk Partisi’nin eğitimle ilgili programını hatırlatarak şunları söyledi. “ Partimiz; eğitim ve sağlıkta fırsat eşitliğini savunuyor, iktidarındaki uygulamaları da bu yönde olacak. Gençlerin siyasete katılmalarının önü açılacak. Üniversite harçları kaldırılacak. Öğrencinin yurt sorunu çözülecek. İzmir, ne yazık ki nitelikli genç işgücü açısından bakıldığında işsizlik oranı en yüksek ildir. CHP’li belediyelerimiz buna çözüm arıyor elbette ama, sorunun kaynağı AKP iktidarının ekonomik programında ve istihdam alanı yaratmak yerine AVM’ci uygulamalarında yatmaktadır.”

Tüketim kooperatifine ilgi

Gençlere projelerini anlatan CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mehmet Birlik; üretim ve tüketim kooperatiflerini kurma hedefine gençlerden büyük destek aldı. Tüketim kooperatiflerinin halka daha sağlıklı ve ucuz hizmet verecek yapıları oluşturacağını söyleyen Birlik; “ gençlerimizin bu projeye ilgi göstermesi, umut verici. Cumhuriyet Halk Partili gençler; sosyal demokrasi ve gereklerine hakim. Sorguluyor ve üretiyor. Tüketim kooperatiflerinin onları heyecanlandırması, beni de heyecanlandırdı. Doğru ve gerekli de bir proje; çünkü bu yapıyla üretici ve tüketici arasındaki diğer halkalar ortadan kalkıyor. Daha ucuz ve daha sağlıklı tüketimin kapısını açıyor” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Özuslu: Stadımızın olmayışının sebebi Ak Parti’dir
Sonraki Haber Hüseyin Sezer dur durak bilmiyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?