ANA SAYFA > İZMİR > Mehmet Bektur: ''İzmir sağlıkta Avrupa ile yarışır durumda''

Mehmet Bektur: ''İzmir sağlıkta Avrupa ile yarışır durumda''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mehmet Bektur: ''İzmir sağlıkta Avrupa ile yarışır durumda''

Özel Tınaztepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Bektur, İzmir'in sağlık alanında sahip olduğu teknolojinin Avrupa standartlarında olduğunu belirterek sağlık hizmetlerinin yurt dışından gelen hastaların taleplerini karşılayabilecek düzeyde olduğunu bildirdi.

Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek ve her geçen gün büyüyerek hizmet vermeye devam ettiklerini kaydeden Özel Tınaztepe Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Bektur, "Hastalıkta sağlıkta her yaşta" sloganıyla yol çıktıklarını, bugün her kitleye hitap eder konuma geldiklerini söyledi. İzmir halkına hizmet vermekten gurur duyduklarını dile getiren Dr. Bektur, "Sadece İzmir ve çevre ilçelerden gelen hastalara hizmet vermiyoruz. Türkiye'nin diğer illerinden ve hatta yabancı ülkelerden sayısı artan hastalarımız oluyor. Yılda 180 bin hasta bakıyoruz. Bu hastaların tedavi süresince İzmir'de kaldıklarını düşünürsek, İzmir için de önemli bir gelir kaynağı olarak yansıyor" şeklinde konuştu.

Yurt dışındaki sağlık harcamalarının yüksekliğinden dolayı Türkiye'de sağlık turizminin ivme kazandığını belirten Dr. Bektur, İzmir'in de bu durumdan faydalandığını söyledi. Küreselleşmeyle birlikte ulaşım ve bilgi alışverişindeki kolaylığın sağlık amaçlı seyahatlerin çıkış noktası olduğunu ifade eden Dr. Bektur, Türkiye'deki sağlık hizmetinin Avrupa ile yarışır olduğunu belirtti.

TEŞVİKLERİN SINIRLARI GENİŞLETİLEBİLİR

Dr. Bektur, "İzmir'deki sağlık ve hekimlik hizmetleri, Avrupa'daki sağlık hizmetleriyle hemen hemen eşit düzeyde ve Avrupa'dan daha ucuz. İzmir, coğrafi konumu, iklimi, tarihi ve turistik zenginlikleri açısından önemli bir potansiyele sahip. Şehrin sağlık alanındaki teknolojik alt yapısı da hastalardan gelen her türlü talebi karşılayabilecek durumda. Bu nedenle sadece Avrupa'dan değil Orta Doğu ülkelerinden de çok sayıda hasta kabul ediyoruz. Aynı zamanda Ekonomi Bakanlığı sağlık turizminin gelişmesi ve sürdürülebilmesi için ulaşım, tanıtım vb. alanlarda destekler veriyor. Ancak bu teşviklerin sınırları genişletilebilir. Sağlık turizminin başlangıcını İstanbul yaptı, fakat İstanbul, direkt uçuşlar sayesinde bu işte daha hızlı gelişme sağladı. İzmir'de de direkt uçuşlar başlarsa sağlık turizminin potansiyeli de artacaktır. Bakanlığın sağlık turizmi teşviklerini sürdürmesi durumunda sağlık turizmi İzmir'de daha da canlanacaktır" ifadelerinde bulundu.

KALİTELİ HİZMET VERİLMELİ

Dr. Bektur, Tınaztepe Hastanesi'nin JCI Akreditasyon Belgesine sahip olduğunu belirterek JCI Akreditasyon Belgesinin, uluslararası sağlık standartlarının uygulandığının, hasta ve çalışan güvenliğinin en üst seviyede tutularak kaliteli hizmet verildiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Dr. Bektur, Tınaztepe Hastanesi'nin JCI Akreditasyon belgesine sahip olmasının yabancı sigorta şirketleri ve hastalar açısından da önem taşıdığını kaydetti.

Özel Tınaztepe Hastanesi’nde tüp bebek, kalp ve damar cerrahisi, onkoloji, laparoskopik cerrahi, onkolojik cerrahi gibi özellikli birçok tedavi yönteminin uygulandığını aktaran Dr. Bektur, amaçlarının hastaların tüm ihtiyacına cevap veren özellikli tedavilerin uygulanmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Dr. Bektur, sağlık turizmindeki amaçlarının sadece hasta transferi olmadığını, yurt dışına hizmet götürmek ve oradakilerin İzmir'e gelmesini sağlamak olduğunu söyledi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Uzm. Dr. Bediha Salnur: ''Ölümlerin %61,5’i KOAH nedeniyledir''
Sonraki Haber Karşıyaka'da uyuşturucu operasyonu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?