ANA SAYFA > GÜNDEM > Mehmet Aykırı: İzmir sanayi ile gelişebilir

Mehmet Aykırı: İzmir sanayi ile gelişebilir

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mehmet Aykırı: İzmir sanayi ile gelişebilir

Ege Üniversitesinin 60. kuruluş yılı nedeniyle İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Marka Şehir İzmir Sempozyumu” kapsamında düzenlenen “Şehir, Medya ve Sektör Oturumu” (Hasan Tahsin Oturumu) Prof. Dr. Yusuf Vardar Mötbe Kültür Merkezinde gerçekleşti. Konuşmacılar İzmir’in marka olabilmek için birçok seçeneği olduğunu vurguladı.

Moderatörlüğünü Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı’nın yaptığı oturumda; Arkas Holding Kurumsal İletişim Direktörü Berna Kumaş Sipahi, İzmir Reklamcılar  Derneği Başkanı Yiğit Sal, Dev Ajans Sahibi Erhan Gölbey, Gazeteci Yazar Nedim Atilla, Yaşar Holding Gıda ve İçecek Grubu (Pınar) Kurumsal İletişim Direktörü Mehmet Aykırı konuşma yaptı.

İZMİR BİR MARKADIR,  ANCAK YEREL BİR MARKADIR

“İzmir bir markadır ancak yerel bir markadır. Bunu nasıl uluslararası bir marka haline dönüştürebiliriz”  konulu sunumunda marka kent olmak için neler yapılması gerektiğinden bahseden Berna  Sipahi, “ Her şeyden önce marka şehir olmaya karar vermek ve bu konuda çok çalışmak  gerekir. Bunun yanı sıra sürdürelebilir projeler üretmek, bütçe ayırmak, atak yapmak ve bu konuda işi bilen iletişim alanında çalışan uzman kişilerle çalışmak önemlidir” dedi.

İZMİR LEZZET ŞEHRİDİR

Markalaşma sürecinde öncelikle şehre olan inancın önemine vurgu yapan Gazeteci Yazar Nedim Atilla, İzmir’in tasarım ve lezzet şehri olarak ön planda olması gerektiğini söyledi. Ege bölgesinin özellikle İzmir’in gastronomi alanında çok çeşitli lezzetleri barındırmasına dikkat çeken Atilla, İzmir deki gençlerin tasarım alanında çok güzel işler çıkararak bir marka şehir yaratabileceğini söyledi.

İzmirin markalaşmasında seçenekler sunan  Atilla, İzmir markalaşma yolunda tasarımalanında kendini geliştirirse tasarım şehri olabileceğini bir diğer seçenek olarakta tarihsel süreçte gastronomi olarak dünya da ki yemek  buluşlarına kaynak olması bakımından  Türk mutfağının zenginliğine vurgu yaptı.

Atilla, “İzmir,  özgür Ege mutfağı ile entellektüel dönüşümüyle bir marka olabilir” dedi.

İzmirin tanıtılmasında sosyal medyanın markalaşmada ki öneminden bahseden Dev Ajans Sahibi Erhan Gölbey, “ Bu şehir bir marka şehridir. İzmir’in markalar içerisinden en iyi olabilmesi için sosyal medya doğru ve aktif kullanılması gerekir. Öncelikle İzmirliler kendi şehrini iyi bilmeli. Bu şehrin insanları kendi şehrini çok iyi tanırlarsa  kentin tanıtımını yapabilirler” dedi.

GELİŞEN MARKALAR ŞEHRE DE KATKI SAĞLAR

İzmir’in çok yönlü olarak sanayi ile gelişebileceğini belirten Yaşar Holding Gıda ve İçecek Grubu (Pınar) Kurumsal İletişim Direktörü Mehmet Aykırı konuşmasında markaların globalleşmesi ve şehre katkılarından bahsetti. Markaların gelişmesinin şehirlerin tanıtımında büyük rol oynayabileceğini söyledi.

Pınar grubunun spora olan katkısından bahseden Aykırı, “ Sporu önemsiyoruz. Bu anlamda 16 yıldır Pınar Karşıyaka Basketbol takımını destekliyoruz. Pınar Karşıyaka takımı İzmirin en önemli markalarından birisidir” diye konuştu.

ALTERNATİF ÇOK

İzmir’in nasıl markalaşabileceği ve geleceği hakkında konuşma yapan İzmir Reklamcılar Derneği Başkanı  Yiğit Sal, İzmir’in çeşitli markalaşma alternatifleri olduğunu ve İzmirin en uygun markaya yoğunlaşması gerektiğini söyledi. İzmir’in gelecekte bir çok potansiyeli olduğunu ve bu potansiyeli kullanmada iletişim alanında eğitim alan insanlara ihtiyacı olduğunu belirtti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Aliağa'da Gemi Geri Dönüşüm sektörü can çekişiyor
Sonraki Haber Chp İzmir İl Gençlik Kolları pankartlı eylem

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?