ANA SAYFA > İZMİR > Mavişehirliler’den Kocaoğlu’na “İmar” isyanı

Mavişehirliler’den Kocaoğlu’na “İmar” isyanı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mavişehirliler’den Kocaoğlu’na “İmar” isyanı

Mavişehir’deki İmar sorunuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Mavişehir Siteler Birliği, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu çok sert sözlerle eleştirdi.

Sık sık imar planları aleyhine açılan davalarla gündeme gelen ve imar sorunu bir türlü çözülemeyen Mavişehir’de, semt sakinlerinin oluşturduğu Mavişehir Siteler Birliği adlı oluşum, bir basın toplantısı düzenleyerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sert sözlerle yüklendi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Platform Sözcüsü Kahraman Turumtay, Mavişehir 25271 ve 25703 numaralı parsellerin kademeli olarak yeşil alan statüsünden çıkarıldığını, daha sonra birleştirilerek satıldığını ve parselleri satın alan inşaat firmasına büyük rant sağlandığını öne sürerek, “Bizler Mavişehir kat malikleri olarak, kamu yararı ilkesiyle, Mavişehir bölgesindeki kıyının, yeşil alanların ve kamu haklarının korunması için yıllardır hukuk mücadelesi vermekteyiz. Bu mücadele sırasında yöre halkı adına açtığımız bütün davaları kazanmış olmamıza rağmen, mücadele ettiğimiz kişi ve kuruluşların siyasi güçlerden aldıkları doğrudan ve dolaylı destekler nedeniyle haklarımızı elde edebilmemiz mümkün olamamaktadır. Bu duyuruyu yapmamızın nedeni, merkez yönetim tarafından desteklendiklerini baştan beri bildiğimiz muhataplarımıza İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocağlu'nun bilerek veya basiretsizce davranması, idare ile işbirliği yaparak; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yetkisini devrederek destek vermiş olmasının sebep olduğu sonuçları, tüm halkımız tarafından bilinmesini istememizdir” dedi.

“Mavişehir halkı için kötü, büyük bir inşaat şirketi için iyi günler başlamıştır”
Turumtay, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu, kendi yaptığı İmar Planı yürürlükte iken, anlaşılmaz bir şekilde, İzmir Valiliğine gönderdiği 24/11/2011 tarih ve 11205 sayılı ‘Mavişehir bölgesinin Toplu Konut Alanı olarak ilan edilmesine uygun olduğu yönünde olumlu görüş bildirme yazısı’ ile Mavişehir Bölgesinin Toplu Konut Alanı İlan edilmesine sebep olmuştur. Yetkisini bu şekilde kendi isteği ve muvafakati ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devretmiş, adeta hediye etmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hızla çalışıp bir gün sonra 25/11/2011 tarihinde imar planını hemen yapmış, Karşıyaka ve Mavişehir halkı için kötü, büyük bir inşaat şirketi için iyi günler başlamıştır. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun işbirliği sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı plan; imar rantına ve mülklerin sahibi inşaat şirketine haksız kazanç sağlanmasına sebep olmuştur” diyerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na sert sözlerle yüklendi.

“Fiyatını 100’e katladı”
Söz konusu tepkiye sebep oluşturan parselin 25271 nolu parsel olduğunu belirten Turumtay, 2003 yılında imar planlarında yeşil alan olarak geçen bu parselin 2008 yılında 41 milyon 500 bin liradan satışa çıktığının, daha sonra 2011 yılında aynı parselin “rekreasyon” alanı ilan edilirek değerinin 4 buçuk milyon liraya çekilip tekrar satışa çıkarıldığının altını çizerek, “Bu parsel çok ucuza büyük bir inşaat firmasına satılmıştır. Bahsedilen fiyatlar, o bölgedeki bir evin fiyatı kadardır. Satışın ardından bu parsel, yine aynı firmanın sahibi olduğu yanındaki 25703 nolu parselle birleştirilerek yok edilmiş, böylece yeşil alan statüsü de tamamen ortadan kaldırılmıştır. İnşaat firmasının vergiler dahil yaklaşık 6 milyon liraya satın aldığı bu parselin değeri çivi dahi çakılmadan 9 ayda 600 milyon liraya ulaşmıştır. Aziz Kocaoğlu halktan yana değil, ranttan yana olmuştur” diyerek bölgede çok büyük bir rant oyunu olduğunu öne sürdü.

Yanlıştan dönün çağrısı
İmar değişikliğine karşı açtıkları davalarla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemenin iptal edildiğini ve imar yetkisinin de tekrar Büyükşehir Belediyesi’ne döndüğünü belirten Turumtay; Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu, bir an önce hatasından dönerek yetkiye bakanlık tarafından tekrar el konulmadan imar planını düzeltmeye çağırdı.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mutlu Altuğ: “Her değişim sancılı olur”
Sonraki Haber Alaattin Yüksel'den STK'lara çağrı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?