ANA SAYFA > GÜNDEM > Mavişehir Rotary'den İzmir tanıtımı atağı...

Mavişehir Rotary'den İzmir tanıtımı atağı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mavişehir Rotary'den İzmir tanıtımı atağı...

Mavişehir Rotary Kulübü, Almanya, Slovenya ve Makedonya’da bulunan Rotary Kardeş kulüplerinin üyelerinden yaklaşık kırk kişiyi dört gün boyunca İzmir’de ağırladı. İzmir’in tarihi ve doğa güzelliklerinin yanı sıra Türk mutfağını’da tanımalarını sağlarken, İzmir’in tanıtımına büyük katkı koydu.

İzmir’in tanıtımı ve ortak proje üretme adına İzmir’e davet ettikleri Almanya, Slovenya ve Makedonya’da ki kardeş Rotary kulüplerinin üyelerine, Rotaryen Mert Rüstem inanılmaz bir gezi planı yaparak konuk kardeş kulüpten gelen yaklaşık kırk kişinin İzmir’i iyi tanımalarına ve İzmir’in fahri turizm elçileri olmalarını sağladı.

Konuk Rotary üyelerini Çeşme’de denizle buluşturduktan sonra, Selçuk Meryem Ana Evi'ni, Selçuk Müzesi'ni, Tire Belediye Müzesi'ni ve Etnografya Müzesi'ni gezen kafile Meryem Ana Evi'nden ve müzelerden çok etkilendiğini söylediler. Tire’de Meşhur Tire Kebabı ve keşkeki yeme fırsatı bulan kafile aynı şekilde ilk defa yemelerine rağmen Tire Kebabını çok beğendiklerini ifade ettiler.

Uluslararası İlişkiler Başkanı Mert Rüstem’in evinde ağırladığı konuklarına, eşi Gül Rüstem’in yaptığı yemek ve tatlıları ikram edilirken Türk mutfağının daha iyi tanıtılmasını amaçladığını ifade eden Mert Rüstem "Konuklarımıza İzmir’in tarihi ve kültürel yerlerini gezdirerek İzmir’in daha iyi tanıtılmasına vesile olmaktan çok mutlu oldum" dedi.

Bostanlı'da bulunan Hamza Rüstem Fotoğraf Evi Müzesi’ni ziyaret eten konuk kardeş Rotary Üyeleri müzeden çok etkilendiklerini ve bu kadar eski fotoğraf ve fotoğraf makinelerini daha önce görmediklerini ifade ederek, bol bol fotoğraf çekerek arkadaşlarına göstereceklerini söylediler.

Hamza Rüstem Fotoğraf Evi Müze salonunda konuk kardeş Rotary kulüp üyelerine ‘Olten Filarmoni orkestrası’nın verdiği konseri büyük bir hayranlıkla dinleyen konuklar konser sonunda orkestrayı ayakta alkışladılar ve kendileri için bu müzik dinletisinin büyük bir sürpriz olduğunu ve çok beğendiklerini söylediler.

Son geçe gerçekleştirilen gala yemeğinin sonunda kardeş kulüp üyelerine değişik hediyeler verildi.

Konuk Kardeş Rotary kulüp Başkan ve üyeleri "İzmir’in tanıtımında bundan sonra fahri turizm elçisiyiz. Bizleri İzmir’de çok iyi ağırladınız ve tarihi, kültürel gezilerin yanı sıra Mutfağını tanımamızı sağladınız. Çeşme denizini harika bir deniz olduğunu gördük. Bundan sonra tatillerimizin arasına mutlaka İzmir’i alacağız. Siz Mavişehir Rotary kulübü başkanı ve üyelerine çok teşekkür ediyoruz" diye düşüncelerini dile getirdiler.

Uluslararası İlişkiler Başkanı Mert Rüstem konuyla ilgili şunları söyledi: "Kardeş kulüp üyelerine İzmir’i gezdirmek tarihi ve kültürel kimliğini anlatmak çok hoş ve güzel bir duyguydu. Tarihi Kemeraltı çarşısını, Selçuk ve Tire Müzelerini gezerlerken mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Çeşme de denize girdiler, Bostanlı vapurunda gün batışını izlediler. İlk defa İzmir’e geldiklerin bildiğimiz için de aslında bizlere çok fazla görev düşüyordu. İzmir’in bütün güzelliklerini görmelerini sağlamak için başta eşim, ve Mavişehir Rotary üyelerimiz sürekli kardeş kulüp üyeleri ve eşleri ile ilgilendi Bizler kulüp olarak elimizden geldiğince İzmir’imizi en iyi şekilde tanıtmak için uğraş verdik ve konuklarımızın mutlu bir şekilde İzmir’den ayrılmalarını sağladık. Konuklarımız Türk Misafir perverliğinden, denizinden, Türk Mutfağından ve tarihinden çok etkilendiklerini söylediler. Tabi bu güzel sözlerde bizleri çok mutlu etti" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı çocuklardan temiz çevre çağrısı
Sonraki Haber Voleybolda Tarsus'u yenen küçük kızlar 2. turu garantiledi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?