ANA SAYFA > EĞİTİM > Matematik literatürüne Türkiye kaynaklı bir problem daha sunulacak

Matematik literatürüne Türkiye kaynaklı bir problem daha sunulacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Matematik literatürüne Türkiye kaynaklı bir problem daha sunulacak

Yürütücülüğünü İzmir Üniversitesi Matematik-Bilgisayar Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kurt’un yaptığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje ile matematik literatürüne “Bandpass Problemi” adı ile yeni bir matematiksel model kazandırılması ve böylece iletişim ağlarında kullanılan bazı elektronik kartların sayısının kullanımı minimize edilmesiyle donanım maliyetlerinin indirgenmesi hedefleniyor.

TÜBİTAK desteği ile 24 ay sürecek, yürütücülüğünü İzmir Üniversitesi Matematik-Bilgisayar Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kurt’un yapacağı proje ile matematik literatürüne Türkiye kaynaklı  “Bandpass Problemi” adlı yeni bir problem daha sunulacak. Proje ile gelişmiş teknolojiye rağmen çözülmesi uzun zaman alabilen NP-zor sınıfına ait yeni bir optimizasyon problemi ile bu problemin yeni matematiksel modelleri ve yaklaşık çözüm algoritmalarının geliştirilmesi hedefleniyor.

İzmir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde bir yüksek lisans öğrencisinin bursiyer olarak destek alacağı proje ile iletişim ağlarında kullanılan bazı elektronik kartların sayısının kullanımı minimize edilerek, donanım maliyetlerinin indirgenmesi hedefleniyor. Geliştirilecek model ve çözümlerin pratikte önemli kazanımlar doğuracağı öngörülüyor.

Yürütücülüğünü İzmir Üniversitesi Matematik-Bilgisayar Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kurt’un yaptığı ve 24 ay sürecek projeye Ege Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Urfat Nuriyev danışmanlık edecek. Ayrıca Ege Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Arif Gürsoy ve Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Kutucu araştırmacı olarak görev alacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Stadı tabelası takıldı...
Sonraki Haber Her yıl 1500 ağaç doğaya kazandırılacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?