ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Masal Şenliği dijital ortamda yapılacak

Masal Şenliği dijital ortamda yapılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Masal Şenliği dijital ortamda yapılacak

Ege Üniversitesi (EÜ)Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (ASHMYO) Çocuk Gelişim Programı tarafından her yıl yapılan “Masallardaki Bilim ve Uçabildiğimiz Kadar Yukarı ” bilim şenliği yaşanan pandemi süreci nedeniyle bu sene dijital ortamda gerçekleştirilecek.

Ege Üniversitesi ile Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanacak olan “Bornova Masal Şenliği” 27 Mayıs- 7 Haziran tarihleri arasında Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü YouTube sayfasında yayınlanacak.  

Şenliğin açılışı Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, etkinlikte görev alan öğrencilerin ve öğretim üyelerinin katılımıyla 27 Mayıs 2020 tarihinde saat 11.00'de,  dijital ortamda yapılacak. 

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişim Programı öğrencileri “Masallardaki Bilim Şenliği’’ temasıyla miniklerin eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla hikâyeleri ve masalları bilimle birleştiriyor.  EÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişim Programı öğrencileri tarafından hazırlanan videolar; Ege Üniversitesi ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Bornova Milli Eğitim Müdürlüğü YouTube sayfasından, 27 Mayıs 2020 tarihinden itibaren 12 gün  boyunca izlenebilecek. 

12 Gün 12 Masal 
Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Ekşi “Geçtiğimiz yıllarda büyük bir coşku ile yaptığımız ve binden fazla okul öncesi öğrencisinin katıldığı Masallarla Bilim Şenliğimizi Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile dijital ortamda yapacağız. Yüksekokulumuz tarafından her yıl gerçekleştirilen, 3-6 yaş arası okul öncesi çocuklarını ve öğretmenlerini hedefleyen, 6. Uçabildiğimiz Kadar Yukarı Masallarda Bilim Şenliğini, yaşanan pandemi süreci nedeniyle bu yıl dijital ortama taşıdık. 12 masal ve içlerine gizlenmiş 12 ayrı deneyle çocukların tüm gelişim alanlarına hitap etmek için Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerimiz büyük bir çaba ile etkinlik kayıtlarını hazırladılar. Hazırlanan etkinlik videoları, Ege Üniversitesi ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Bornova Milli Eğitim Müdürlüğü YouTube sayfasından, 27 Mayıs 2020 tarihinden itibaren 12 günlük şenlik şeklinde izlenebilecek. Hedefimiz, her yıl  ortalama 1000 çocuğa ulaştığımız etkinliğimizde, bu yıl dijital platformlarında sağladığı avantajlarla, daha fazla çocuğumuza ulaşabilmek ve onların gelişimine katkı sağlayabilmektir” dedi.
Şenlikte;   Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler ile Limonun Gücü, Kırmızı Başlıklı Kız ile Kan Dolaşımı, Pinokyo ile Yüzen ve Batan Cisimler, Pinokyo ile Vücudumuzu Tanıyalım, Uyuyan Güzel ve Erozyon, Külkedisi ile Genleşme gibi daha pek çok  masal bilimsel  bakış açısı ile  çocuklarla paylaşılacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bayram yoğunluğuna Buca zabıtasından özel önlem
Sonraki Haber Askıda Reçete Bornova

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?