ANA SAYFA > İZMİR > Askıda Reçete Bornova

Askıda Reçete Bornova

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Askıda Reçete Bornova

Bornova Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde ödeme güçlüğü çeken, ilaç alamayan ya da aldığı ilacın parasını ödeyemeyenler için "Askıda Reçete" kampanyası başlattı.

İzmir Eczacılar Odası işbirliği ile başlayan kampanyaya ile Bornova genelindeki tüm eczanelerde borçların kapatılması, ihtiyaç duyan herkesin ilaca ulaşabilmesi amaçlanıyor. Bornovalılar, Belediyenin resmi web sitesinde bulunan “Askıda Reçete” bölümünde yayınlanan eczane listesinden arzu ettiklerini biriyle iletişime geçerek, borcu kapatabilecek. 

İlk bağışı yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Özellikle bazı ağır hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlarda devletin karşıladığı bedel dışında kalan miktar bile ihtiyaç sahibi vatandaş için karşılanamayacak kadar büyük bir yük olabiliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok Bornovalı da işinden ya da gelirinden oldu ya da ekonomik kayba uğradı. Bu nedenle bu çalışmanın her zamankinden daha önemlidir. Biliyor ve inanıyorum ki Bornova birlikte mücadele edecek, birlikte başaracak ve hep birlikte iyileşecektir. Başta iş adamları olmak üzere tüm hayırseverleri kampanyamıza destek olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Bornova Belediyesinin önemli bir soruna el ettiğini söyleyen İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ise, “Sağlıkla ilgili zorlu bir dönemden geçerken, özellikle ilaca erişimin önemi daha da artıyor. Zaten her eczanemizde veresiye defteri bulunuyordu, bu süreçte maalesef bu defterlerdeki isimlerin sayısı çok arttı. Kişilerin sağlığına ve iyileşme hakkına konulacak bu katkı çok önemli olduğunu düşünüyor, Bornova Belediye Başkanımız Dr. Mustafa İduğ’a kampanya için çok teşekkür ediyorum. Sosyal Belediyecilik alanında çok özel ve önce bu davranışın yaygınlaşmasını umut ediyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Masal Şenliği dijital ortamda yapılacak
Sonraki Haber Başkan Yetişkin Seferihisar sokaklarında bayram temizliği yaptı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?