ANA SAYFA > İZMİR > Marka Şehir İzmir Sempozyumu'nda söz sanatçılarındı

Marka Şehir İzmir Sempozyumu'nda söz sanatçılarındı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Marka Şehir İzmir Sempozyumu'nda söz sanatçılarındı

Ege Üniversitesi’nin 60.kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Marka Şehir İzmir Sempozyumu kapsamında Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde "Dario Moreno" oturumu yapıldı.

Oturum başkanlığını gazeteci-yazar Yaşar Aksoy’un yaptığı “Marka Şehir, Kültür ve Sanat”  konulu Dario Moreno oturumuna yine gazeteci yazar Gökmen Küçükdemirtaş, sanatçı Pınar Aylin, yorumcu Aysun Kocatepe ve eşi yapımcı Ali Kocatepe konuşmacı olarak katıldı.

MARKA OLMAK İÇİN FARK YARATILMALI

Gazeteci-yazar Gökmen Küçüktaşdemir marka olabilmek için neler yapılabileceğini anlattı. Bir kentin marka olabilmesi için yapılması gerekenlerin olduğunu söyleyen Küçüktaşdemir  “Her yeni iş,  diğer iş için yeni bir kapı açar yeter ki biz değerlerimize sahip çıkalım. Birçok insan bir şey yapmak için İstanbul’ a gidiyor. Çünkü bu kent onlara  yeni alanlar açıp onları bu kente katamıyor. İzmir'in marka kent olması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Marka olacaksak birinden bir şey bekleyeme gerek yok fark yaratılmalı. Bu da kentin marka olmasını sağlayacaktır” dedi.  

ESKİYE SAHİP ÇIKMAK GEREK

Marka olmanın zor olduğuna değinen sanatçı Pınar Aylin; “İzmir de marka olmak için benim gördüğüm eksiklikler var. Bu kadar muhteşem iklime sahip olan bir kentin az ağaca sahip olması çok üzücü. Uçaktan baktığımda bir beton yığını görüyorum. Bu şehrin marka olması için  nefes almasını engelleyen çok şey var” dedi.  Eskilere sahip çıkmanın önemli olduğunu vurgulayan Aylin,  “Ne varsa eskilerde var” diyen sanatçı, “ Sahip olduklarımıza ,orijinine özüne dokunmadan sahip çıkmak gerekiyor. Var olan dokumuzu korumalıyız’’ diye konuştu.  

İZMİR SANATÇILARINA SAHİP ÇIKMALI

Konuşmacılardan yorumcu Aysun Kocatepe;  “İzmir bir marka. Çünkü İzmir Türkiye’nin batıya açılan bir yüzü” dedi. Kocatepe, İzmir’e geldiğinde kendisini özgür hissettiğini söyledi.

Ali Kocatepe,    “Markalarına tanık olmuş bir İzmirli olarak değerlerimize sahip çıkamadığımız ve başkalarına  kaptırdığımızı söyleyebilirim. Spor kulüplerinden iş adamlarına, sanatçılarına kadar İzmir çok iyi isimler çıkardı ancak bunlara sahip çıkamadı. Önemli markalarımızı sahip çıkamadığımız için kaybettik. Sanatçılar İzmir'de filizlendiler ve çiçeklerini başka yerde açtılar. Çünkü İzmir teknik açıdan yetersizdi” diye konuştu.  İzmir’e  hep sahip çıkan bir sanatçı olduğunu ifade eden Kocatepe; “İzmir’den sanatçısına sahip çıkması için hep bir adım bekledim ama olmadı.  İzmir sanatçısına ve sanatçılarına sahip çıkmalı, onları yalnız bırakmamalı” dedi.

Konuşmacıların sözlerini tamamlanmasının ardından Aysun-Ali Kocatepe çifti  izleyenlere mini bir konser verdi. Oturum,  moderatör Yaşar Aksoy’un tüm konuşmacılara teşekkür ederek  plaketlerini vermesinin ardından sona erdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Aytun Çıray'dan milyonları ilgilendiren müjde teklif
Sonraki Haber Şeref Meselesi dizisinin yıldızı Lösev için Karşıyaka'daydı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?