ANA SAYFA > EKONOMİ > Marble Fuarı'nda taş sevgisi

Marble Fuarı'nda taş sevgisi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Marble Fuarı'nda taş sevgisi

Heykeltraş Çıdam Melek, IV. Uluslararası Taş Kongresi’nde taşın kadim dostluğunu anlattı. Melek’in taş yontma sanatının inceliklerini uygulamalı olarak gösterdiği çalışmada gençler keyifli anlar yaşadı.

Ekonomiye sağladığı katkı ile bir dünya markası haline gelen MARBLE - 23. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda doğaltaşlar ve iş makineleri sergilenenip, iş görüşmeleri yapılırken; bir yandan da taşın insan hayatına etkileri anlatıldı.

Heykeltraş Çıdam Melek, MARBLE - 23. Uluslararası Fuarı ile eşzamanlı olarak düzenlenen IV. Uluslararası Taş Kongresi’nde, “Kadim Dost Taş” konulu konuşmasında şunları söyledi:

"Taş size dinlemeyi sabırlı olmayı öğretir. Çünkü o derinlerden gelmiştir ve insana derinlere inmeyi öğretir.

Dünyamızın derinliklerinden gelip, değişimlere uğrayarak hayatımıza günlük kullanımda veya sanat eseri olarak giren taş, bizi dünya tarihi konusunda da aydınlatan kadim bir dosttur."

Taşın insanlara doğumdan, ölüme kadar yol arkadaşlığı yaptığına dikkat çeken Çıdam, “İşlevselliği ile hayatımıza girmiştir. Bir sanat eseri olarak ruhumuzu okşar. Günlük hayatımızı kolaylaştırır. Sokakları evleri dekore eder. Ölüme hizmet eder mezartaşı olur, hamamda göbektaşı olur. Binaların dış cephelerini hem korur hem güzelleştirir” dedi.

İLK KEZ TAŞ YONTTULAR

Çıdam Melek, taşın dostluğunu anlattıktan sonra, Taş Rölyef Atölye Çalışması’nda gençlerle biraraya gelerek, taş yontma sanatının inceliklerini uygulamalı olarak anlattı.

MARBLE Fuarı’na sanatın dahil edilerek bu kapsamda çalıştay, sergi ve etkinliklerin düzenleniyor olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Melek, sanat eserlerinin bu sayede daha büyük kitlelere ulaşabildiğini söyledi.

Uluslararası Taş Kongresi, 25 Mart tarihine kadar Fuarizmir’de olacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türk çalgıları Kılkopuz, ıklığ ve İgil ustaların elinde can buldu
Sonraki Haber Şubat ayı konut satışlarında Karşıyaka ikinci...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?