ANA SAYFA > EĞİTİM > Mahalle merkezleri 2. Adres oldu…

Mahalle merkezleri 2. Adres oldu…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mahalle merkezleri 2. Adres oldu…

Karşıyaka Belediyesi’nin “sosyal belediyecilik anlayışı”nı en güzel yansıtan mahalle merkezleri, Karşıyakalıların ikinci evi oldu.

 7 farklı mahallede aktif olan ve ücretsiz kurslar, eğitimler, söyleşiler, sağlık taramaları gibi, ailenin her bireyine dokunan etkinliklerin düzenlendiği merkezler büyük ilgi görmeye devam ediyor…
Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Nergiz, Alaybey, Mustafa Kemal, İnönü, İmbatlı, Bostanlı ve Yalı mahallelerinde bulunan merkezlerde düzenlenen ücretsiz kurslarla, Karşıyakalılara yeni beceriler edinme ve sosyal yaşamda daha aktif rol alma imkanı sağlanıyor. Okuma-yazma, halk oyunları, drama, takı tasarım, ahşap boyama, cilt bakımı, bağlama, Türk Halk ve Türk Sanat Müziği gibi son bir yılda gerçekleşen kurslar büyük ilgi görürken; yeni dönem kayıtları da Ağustos ayı içerisinde alınmaya başlanacak.
Merkezlerde; her ay sağlık, psikoloji, kişisel gelişim gibi farklı alanlarda uzman isimlerin katılımıyla söyleşi ve seminerler organize ediliyor.
Kadın ve ailenin maddi ve manevi kalkınması için dayanışma ve yardımlaşma ortamları yaratılıyor.
Aile içi şiddeti önleyici çalışmalar planlanıyor ve uygulanıyor.
Çoğu merkezde bulunan ödünç kitap stantlarıyla, daha fazla kişinin kitap okuması sağlanıyor ve vatandaşlar okumaya teşvik ediliyor.
Ücretsiz sağlık taramalarıyla her yaştan yüzlerce vatandaşa hizmet sunuluyor. Ayrıca, mahalle sakinleri arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla, çeşitli buluşma ve piknik gibi organizasyonlar da düzenleniyor.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Sağlıklı toplum, sağlıklı ve mutlu bireylerle mümkündür. Halkımızın bir araya geldiği, kendini geliştirdiği, uzmanlarla buluştuğu, kaliteli vakit geçirdiği bu merkezleri, sağlıklı ve güçlü toplumun anahtarı olarak görüyoruz. Başta kadınlar olmak üzere, ailenin her bireyini kapsayan çalışmalarla; binlerce vatandaşımıza farklı alanlarda hizmet sağlıyoruz. Üyelerimiz de kendi aralarında kurdukları ilişkiler, dayanışma ve dostluk bağlarıyla örnek işlere imza atıyor. Mahalle merkezlerimiz de Karşıyakamız gibi giderek büyüyor ve gelişiyor. Bütün bu güzel çalışmalarda emeği olan gönüllülerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de otobüs yakıldı...
Sonraki Haber Artık birlik ve destek zamanı!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?