ANA SAYFA > İZMİR > ''Mağara Adamı'' fenomenleriyle buluştu

''Mağara Adamı'' fenomenleriyle buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Mağara Adamı'' fenomenleriyle buluştu

Konak Belediyesi’nin Neşe ve Karikatür Müzesi, Caveman (Mağara Adamı) karakteri ile tüm dünyada fenomen olan dünyaca ünlü çizer Tayyar Özkan’ı İzmirli sanatseverlerle buluşturdu. Özkan’ın Caveman, illüstrasyon ve kitap kapağı çalışmalarından oluşan 60 eserinin yer aldığı serginin açılışı yoğun ilgi gördü.

Gösterilen ilgiden ötürü teşekkür eden Özkan, sergi açılışında yaptığı konuşmada insanoğlunun ilkelleştikçe mutlu olduğunu söyledi. Konuşma baloncuğu olmadan derdini anlatmayı başaran çizgi roman kahramanı Caveman’ın da dünyanın pek çok ülkesinde ilgi görmesini buna bağlayan Özkan, “İnsanoğlu kendini diğer canlılardan üstün görse de varoluşunun ilk zamanlarından beri içgüdüleriyle hareket eder. Mutlu olduğunda güler, üzüldüğünde ağlar, bilmediğinde korkar, istediği olmadığında ise sinirlenir. Bu durum, geçmişin, şimdinin ve geleceğin kuralıdır. Teknoloji çağ atlasa da robotlar gündelik hayatın parçası olsa da insan yine de değişmeyecektir. Çünkü insanoğlu, ilkelleştikçe mutlu olur” diye konuştu. İyi bir çizerin önce insan anatomisini, kemiğin yapısını iyi bilmesi gerektiğini dile getiren ünlü çizer, günümüzde dergiciliğin, yazılı basının yerini dijital platformlara bıraktığını belirterek, “Çizgi roman ölmez, tarz değiştirir” dedi.    

10 KASIM’A KADAR AÇIK KALACAK

Özkan’ın, Çin’in günlük gazetesi ‘Guangzhou Daily’de çıkan karikatürleri ve Amerika, Fransa, İspanya, Hollanda’da yayınlanan kitapları da bulunuyor. Avfest Dergisi’ndeki çizimlerinin yanı sıra film piyasasına çeşitli animasyon karakterler de kazandıran Özkan, İstanbul Beşiktaş’ta çizim atölyesinde dersler de veriyor. Ünlü çizer Tayyar Özkan’ın Neşe ve Karikatür Müzesi’nde 60 eserden oluşan sergisi 10 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Atatürk Maskı bakıma alındı
Sonraki Haber Anne ve anne adaylarından Bebe Fest'e büyük ilgi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?