ANA SAYFA > EĞİTİM > Liseli gençler projeleriyle 20 bin lira kazandı

Liseli gençler projeleriyle 20 bin lira kazandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Liseli gençler projeleriyle 20 bin lira kazandı

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) tarafından bu yıl 5.si düzenlenen "Proje Baharı" yarışmasında Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Fatih Fen Lisesi öğrencileri Güler Selin Sunar ve Gülce Afacan birinci oldu ve 20 bin liralık ödülü kazandı.

5-6 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul TİM Dış Ticaret Kompleksi ve Harbiye Askeri Müzesi'nde gerçekleştirilen “Proje Baharı”nda Türkiye genelinde üniversite ve teknoloji merkezlerinden 4 kategoride toplamda 501 proje başvurmuş ve 115 proje finalist olarak davet edilmişti.  Bu önemli etkinliğe İzmir Özel Fatih Koleji öğrencileri Özgür Ülker, İrfan Güven Çömezoğlu, Gülce Afacan, Güler Selin Sunar proje danışman öğretmeni Alper Bayram geliştirdikleri projeleri ile davet edildi. Sergi esnasında başarılı ve istekli sunumları ile aralarında akademisyenlerin bulunduğu diğer katılımcılar arasında dikkat çeken İzmir Fatihli öğrenciler büyük başarı gösterdi.

Projeleriyle her önemli yarışmada uluslararası ve ulusal dereceler kazanan Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Fatih Koleji öğrencileri emeklerinin karşılığını bu kez hem birincilik hem de büyük bir para ödülüyle taçlandırdı.

İFK’lı Güler Selin Sunar ve Gülce Afacan "Elektroeğirme Yöntemi İle Yeni Nesil Nanomalzeler Kullanılarak Lityum İyon Pil Üretimi" projeleri ile "Enerji Üretim, İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar" kategorisinde birinci oldu.  Ödüllerini TİM ve TET yönetim kurulu başkanlarından alan genç bilimciler tüm salondan alkış ve birçok yetkiliden olumlu tepkiler aldı.

İzmir Özel Fatih Koleji Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Karademir "Öğrencilerimiz; aralarında akademisyen, araştırmacı ve öğretim üyelerinin de bulunduğu rakipleri arasından birinci oldukları için çok mutluyuz. TET Proje Baharı, üst düzeyde bir yarışma olup birçok akademik çalışma katılmaktadır. Bu başarı  proje öğrencilerimizin ne kadar bilimsel ve doğru çalıştıklarını bir kez kanıtlamıştır. Onlarla gurur duyuyorum." dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1
Önceki Haber Urlalılar ''RES'' istemiyor
Sonraki Haber Aziz Kocaoğlu, yabancı gazetecileri ağırladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?