ANA SAYFA > ÇEVRE > Lise öğrencileri Yamanlar’da çevre temizliği yaptı

Lise öğrencileri Yamanlar’da çevre temizliği yaptı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Lise öğrencileri Yamanlar’da çevre temizliği yaptı

Bayraklı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından çevre bilincini yaygınlaştırmak amacıyla kurulan ‘Eco Team’ grubu, Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıyla Yamanlar’da çevre temizliği yaptı. Gönüllü öğrencilere tam destek veren Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Gençlerimizin herkese örnek olmasını diliyorum” dedi.

Lise öğrencisi 40 gencin katıldığı çevre temizliği, Yamanlar Piknik ve Mesire Alanı çıkışından itibaren 2 kilometrelik güzergahta gerçekleştirildi. Belediye tarafından tahsis edilen otobüsle alana giden öğrenciler; okul yöneticileri ve öğretmenlerinin gözetiminde gruplara ayrılarak yol kenarında temizlik çalışması yaptı. Öğrencilerin eldivenlerle torbalara doldurduğu çöpler arasında bebek bezi, kağıt mendil ve su şişelerinin fazlalığı dikkat çekti. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin eşlik ettiği çalışma süresince bir ambulans da hazır bekletildi. Temizliğin ardından öğrencilere öğle yemeği ikram edildi. 

Çevre gönüllüsü öğrencilere teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Sizleri yürekten kutluyor ve alkışlıyorum. Sizin gibi pırıl pırıl gençleri tanıdığım için çok mutlu oldum. Yaptığınız çalışma çok önemli ve anlamlı. Herkese örnek olmanızı diliyorum, teşekkür ediyorum. Bizler de sizler için çalışmaya devam edeceğiz. Her zaman yanınızda ve destekçiniz olacağız” dedi. Etkinliğe katılan Okul Müdürü Murat Yılmaz, Müdür Yardımcıları Cemil Gül, Ebru Yalgın ile matematik öğretmenleri Çiğdem Polat ve Gülay Artan da destekleri için Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkan Tugay’a teşekkür etti. 

Bayraklı Anadolu Lisesi’ndeki ‘Eco Team’ grubunun mimarlarından biri olan öğretmen Gülay Artan “Yaklaşık 3 yıl önce Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Sorunlarımızdan Sorumluyuz Projesi’ kapsamında çevre konusunu ele alarak grubumuzu kurduk. Gönüllü öğrencilerimiz haftada iki gün formalarını giyerek nöbet tutuyor ve yere çöp atan arkadaşlarını düdük çalıp uyarıyor. Düdük sesiyle uyarılan öğrenci yere attığı çöpü alıp çöp kutusuna atıyor. Bu sayede artık yere çöp atmamaya başladılar. Bunun yanı sıra ormanlık alanların önemine dikkat çekmek amacıyla çevre temizlikleri yapıyoruz. Bu sezonun ilk etkinliğini Yamanlar’da gerçekleştirdik. Karşıyaka Belediyesi’ne destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Son derece başarılı olan ‘Eco Team’ projesini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle diğer okullara da yaymak istiyoruz. Toplumdaki çevre bilincini güçlendirmek için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” dedi. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Filede Kaf Kaf zorlanmadı...
Sonraki Haber Tolungüç: Oyunumuzun karşılığını alamadık

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?