ANA SAYFA > GÜNDEM > Lemi Yerli Karşıyaka’da ölümsüzleşti

Lemi Yerli Karşıyaka’da ölümsüzleşti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Lemi Yerli Karşıyaka’da ölümsüzleşti

Karşıyaka Belediyesi, ilçe spor tarihinin en önemli isimlerinden olan ve geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Lemi Yerli’nin adını, Dedebaşı’da bir parkta ölümsüzleştirdi.

Başkan Akpınar “İlçemize ve kentimize değer katan isimleri sonsuza kadar yaşatıyoruz” dedi.

Karşıyaka Spor Kulübü’nün efsane futbolcularından olan ve geçen yıl aramızdan ayrılan Lemi Yerli’nin adı, Dedebaşı Spor Kulübü’nün de içinde bulunduğu 6111 sokaktaki parka verilerek ölümsüzleştirildi. İçerisinde spor aletleri, yürüyüş parkuru, oturma yerleri de bulunan parkta, yapılacak düzenlemelerin ardından isim verme töreni gerçekleştirilecek.

VEFA GÜNÜ’NDE ANILDI

Karşıyaka’nın efsane isimlerinden biri olan Lemi Yerli, Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Spor Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği "Vefa Günü" etkinliğinde de söyleşi ile anıldı. Yücel İzmirli'nin yönettiği panelde Karşıyaka Spor Kulübü'nün eski kalecilerinden Ekrem Güçsav, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi, Yazar Ahmet Diker ve Fotoğraf Sanatçısı Vehbi Moğol konuşmacı olarak anılarını anlattı.

DEĞERLERİMİZİ UNUTTURMAYACAĞIZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “İsmi Karşıyaka ile özdeşleşen kişileri, yeni kuşaklara aktarmak ve unutturmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Değerlerimize her zaman sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz” dedi.

UNUTULMAZ KARŞIYAKALI

1926 yılında Karşıyaka’da dünyaya gelen Lemi Yerli; ilk, orta ve liseyi Karşıyaka’da tamamladı. Ortaokul yıllarında KSK forması giyerek maçlara çıkmaya başladı. Öğrenimini sürdürdüğü Karşıyaka Lisesi’nde takımı ile İzmir ve Türkiye birincilikleri elde etti. 1952 yılında Fransa’nın Racing takımına transfer oldu. Döneminde yurt dışında oynayan iki Türk futbolcudan biri olarak spor basınında sürekli yer aldı. Ordu Milli Takımı’nda oynarken sakatlanıp futbol hayatını bırakmak zorunda kaldı. 15 yıl aralıksız futbol oynayan Lemi Yerli, 3 yılını yurt dışında, 12 yılını KSK forması altında tamamladı. KSK’de farklı yıllarda yönetimlerde yer aldı. 2015 yılında 89 yaşında yaşamını yitirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Canlıyız, insanız. Ama!..
Sonraki Haber TMOK FAIR-PLAY Üniversiteliler Kervanı, Ege Üniversitesi'nde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?