ANA SAYFA > SAĞLIK > Lazer ile idrar kaçırma tedavisi için geç kalmayın

Lazer ile idrar kaçırma tedavisi için geç kalmayın

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Lazer ile idrar kaçırma tedavisi için geç kalmayın

Özel Tınaztepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. Can Postacı, kadınlarda sık görülen idrar kaçırmanın lazer ile tedavisi hakkında bilgi verdi. İdrar kaçırmanın kadınlarda yaşa bağlı giderek artan bir durum olduğunun altını çizen Op. Dr. Postacı, “Tedavi için geç kalınmamalı” dedi.

Birçok kadının söylemekten çekindiği idrar kaçırma şikayetinin sık görülen bir durum olup, yaşın ilerlemesi ile beraber giderek artmakta olduğunu kaydeden Özel Tınaztepe Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum uzmanı Op. Dr. Can Postacı, idrar kaçırmanın diyabet, hipertansiyon, depresyon gibi birçok kronik hastalıktan daha sık görüldüğünü belirtti. İdrar kaçırma şikayetlerinin yaklaşık yüzde 50’sinin öksürme, hapşırma, gülme vb. durumlarda görülen stres tipi idrar kaçırma olduğunu vurgulayan Op. Dr. Postacı, “Bu tip idrar kaçırmada ameliyat ile tedavi uzun yıllardan bu yana yapılmaktadır. Ameliyat sırasında, idrar torbası delinmesi, ameliyatın yapıldığı bölgedeki sinir ve damarların yaralanması, ameliyat sonrası kasık ağrısı gibi istenmeyen komplikasyonlar görülebilmektedir. Ameliyat olacak kişi hastaneye yatmakta, anestezi almakta ve ameliyat sırasında kan kaybı olabilmektedir” şeklinde konuştu.

ANESTEZİYE GEREK YOK

Stres tipi idrar kaçırma durumlarında lazer ile de tedavinin mümkün olduğunu anlatan Op. Dr. Postacı, şu bilgileri verdi:

“Lazer ile idrar kaçırma tedavisinde idrar torbası delinmesi, ameliyatın yapıldığı bölgedeki sinir ve damarların yaralanması, ameliyat sonrası kasık ağrısı gibi komplikasyonların hiçbiri olmamaktadır. Uygulama son derece kısa, ağrısız ve anesteziye gerek kalmadan yapılmaktadır. Kişinin hastaneye yatmasına gerek yoktur. Kişi, uygulama sonrası günlük işlerini yapabilir ve işine gidebilir. Aynı zamanda lazer tedavisi birden fazla kez tekrarlanabileceği için çok daha avantajlıdır. Lazer tedavisi ne kadar erken dönemde yapılırsa başarı şansı da o kadar fazladır. Bu yüzden tedaviyi ertelememek gerekir. Yapılan tüm bilimsel çalışmalarda lazer ile idrar kaçırma tedavisinin çok ümit vaat eden bir yöntem olduğu ortaya konmuştur.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber Litresi 2400 liraya zeytinyağı!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?