ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Kuzey Kıbrıs Ormanları Fotoğraf Yarışması'nın 3.'sü Karşıyaka'dan

Kuzey Kıbrıs Ormanları Fotoğraf Yarışması'nın 3.'sü Karşıyaka'dan

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kuzey Kıbrıs Ormanları Fotoğraf Yarışması'nın 3.'sü Karşıyaka'dan

14 Yıldır Orman ve İnsanı Fotoğraflamak ile uğraşan İzmir Orman Bölge Müdürlüğünde Fotoğrafçı ve Basın Büro Sorumlusu Esat Sungur "4 Mevsim Kuzey Kıbrıs Ormanları" Fotoğraf Yarışmasınıdaüçüncü olurken ayrıca bir fotoğrafı ile de sergileme kazandı.

Sungur, Türkiye Cumhuriyeti Orman Genel Müdürlüğü ile KKTC Orman Genel Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği ve ilki gerçekleştirilen "4 Mevsim  Kuzey Kıbrıs Ormanları" Fotoğraf Yarışmasında aldığı ödülü  Lefkoşa'da düzenlenen ödül töreni ile aldı.

200 'den fazla fotoğrafçının katıldığı yarışma sonucunda KKTC'den Hüseyin Çekirdek birinci, Mehmet Ali Karahasan ikinci,  Kuzey Kıbrıs Ormanlarında Ocak 2017 'de çekmiş olduğu fotoğraflarla İzmir’den yarışmaya katılan Fotoğrafçı ve Basın Büro Sorumlusu Esat Sungur üçüncü olurken ayrıca bir fotoğrafı ile de sergileme kazandı. Yarışma sonucunda KKTC'den Hüseyin Kocaismal, Saydam Soy, Tevfik Ulual mansiyon, Mehmet Gökyiğit ile Sezal Acaroğlu Karahasan da jüri özel ödülüne layık görüldü.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Basın Büro Sorumlusu Esat Sungur, 14yıldır çektiği tüm fotoğraflarında ağaç, orman ve insanı konu ediyor. Çünkü O’nun işi bu. Esat Sungur İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Halkla İlişkiler Bürosu Sorumlusu, Fotoğrafçı ve kameraman.  Görev yeri yüzbinlerce hektarlık İzmir ve Manisa ormanları olunca bu ormanların içinde ya da ona komşu yaşayan ve çalışan insanlarda objektifinin içine giriyor.

Sayfalar dolusu metinlerin, kelimelerin anlatmayı başaramadığını bir kare fotoğrafın ya da 20 saniyelik videonun anlatmaya yettiğini söylen Esat Sungur görselliğin gücüne yürekten inandığını söylüyor.  İzmir Orman Bölge Müdürlüğünün ormanların korunması, yaşatılması ve geliştirilmesi için gerçekleştirmiş olduğu çalışmaların vatandaşlara anlatılması ve tanıtılmasında fotoğraf ve filmin en önemli araç olduğunun altını çizen Esat Sungur bu işi bilinçli ve iyi bir şekilde yapmak için eğitimin şart olduğunu kendisinin aslında kamu yönetimi mezunu olmasına rağmen ikinci bir üniversite daha okuyarak fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümünü okuyup mezun olduğunu ama eğitimin yenilenmenin bir ömür boyu devam eden bir olgu olduğunu söyledi.
Haber: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haydi Çiçek Festivali'ne...
Sonraki Haber Karşıyaka’daki yöneticiler Ramazan öncesi bir araya geldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?