ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > ''Kuş Pazarı'' fotoğraf sergisi sanat severlerle buluştu

''Kuş Pazarı'' fotoğraf sergisi sanat severlerle buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Kuş Pazarı'' fotoğraf sergisi sanat severlerle buluştu

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Alahattin Kanlıoğlu 6. kişisel sergisini Alsancak Kıbrıs Şehitlerinde bulunan İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği’nde(İFOD) açtı.

Açılışa İFOD Başkan Yardımcısı Seda Sengök, İFOD üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan Sengök; “Alahattin Kanlıoğlu’nun sergisine hepiniz hoş geldiniz. Kanlıoğlu derneğimizin eski bir üyesi aynı zamanda benim çok yakın arkadaşımdır. Derneğimize faydası çoktur. Onun sergisine ev sahipliği yapmaktan gurur ve onur duyuyorum. Son derece mutluyum” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Alahattin Kanlıoğlu ise  “Aslında ben ev sahibi gibiyim. Bu Dernekte çocukluğum ve gençliğim geçti. “Kuş Pazarı” aslında güzel bir proje Çocukken de kuş beslemiştim. Aklımda da yer etmiş. Ayrıca İzmir Kuş Pazarı her hafta sonu kurulan ulaşımı kolay bir pazar. Sadece İzmir’den değil çevre ilçelerden kuş meraklılarının ziyaret edip bir araya geldikleri alışveriş yaptıkları bir pazardır. Bir diğer önemi de kurulduğu alan itibariyle Türkiye’nin en büyük açık alanda kurulan kuş pazarı olmaz özelliğine sahip” diye konuştu.

FOTOĞRAFLAR NEDEN SİYAH-BEYAZ

Genelde neden fotoğraflar siyah-beyaz sorusunun sorulduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr.   Kanlıoğlu,  “Bu sergiyi 2 yılda hazırladım. Yazın fotoğraf çekmek çok zor çünkü güneş var ışık fazla, fakat kışın soğukta çalışmak daha kolay. Neden siyah ve beyaz sorusuna gelince kuş özgürlük ve barışı temsil eder. Fakat kuş pazarındaki kuşlar özgür değiller, kafes içerisindeler, o yüzden fotoğraflar siyah-beyaz” dedi.

 

 

FOTOĞRAFLARI SEÇERKEN ÇOK ZORLANDIK

Arkadaşlarından büyük destek gördüğünü söyleyen Yrd. Doç. Dr.  Kanlıoğlu, “120 tane fotoğraf var, 40 tane bastırdım. Arkadaşlarım fotoğraf seçerken çok destek oldular. Açıkçası fotoğrafları seçerken çok zorlandık.  Eğer bir eksiğim varsa lütfen söyleyin. Hepinize desteğinizden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Sergi açılışına katılan sanatsever İnşaat Mühendisi Yusuf Erkan ise “Fotoğraf çekmeyi bilen bir fotoğrafçı. Sizin de gördüğünüz gibi her fotoğrafta detaylara bolca yer verilmiş. O yüzden fotoğraflar çok güzel. İnsanın gönlünü okşayan bir sergi. Hatta bazı fotoğraflar var insana işte bu dedirtiyor” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Açılış konuşmasının sonun da İFOD Dernek Başkan Yardımcısı Seda Sengök tarafından  Yrd. Doç. Dr. Kanlıoğlu’na teşekkür belgesi verildi. Sergi, 4 Mayıs tarihine kadar Alsancak Kıbrıs Şehitlerinde bulunan İFOD’ da açık olacak.

ALAHATTİN KANLIOĞLU KİMDİR?

1973 yılında İzmir Bornova’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu Makine Resim Konstrüksiyon Bölümü’nü ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nü bitirdi. Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo Televizyon Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Halen Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü, Fotoğrafçılık ve Grafik Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak görev yapıyor.

Bu güne kadar biri yurtdışında olmak üzere toplam 5 kişisel fotoğraf sergisi açtı. “Kuş Pazarı” başlıklı fotoğraf sergisi 6. kişisel fotoğraf sergisi. Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda karma sergiye katıldı. Fotoğraf üzerine seminerler verdi, gösteriler yaptı. Biri uluslararası olmak üzere toplam 40 ödül, çok sayıda sergileme kazandı. İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) üyesi. Evli ve iki çocuk babası.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hasan Tahsin Özel Onur Ödülü Atila Sertel’e verildi
Sonraki Haber İFK Havuzda Dünya İkincisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?