ANA SAYFA > SPOR > KSK yine PFDK'ya sevk edildi

KSK yine PFDK'ya sevk edildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KSK yine PFDK'ya sevk edildi

Ptt 1'inci Ligi'nin 2'nci yarısında taraftarın e-bilet protestosuna son verip tribünlere dönmesine sevinen Karşıyaka, bu kez ceza şokuyla sarsıldı.

Yeşil kırmızılı kulüp, geçen hafta Atatürk Stadı'nda oynanan Osmanlıspor maçında taraftarının kötü ve çirkin tezahüratı nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevkedildi. Elazığspor'la yapılan bir önceki iç saha karşılaşmasında da aynı gerekçeyle PFDK'lık olan ve ceza sınırında bulunan Karşıyaka, eğer Osmanlıspor müsabakası nedeniyle ceza alırsa, küfür eyleminin gerçekleştiği kapalı tribün 22'nci haftadaki Orduspor randevusunda kapatılacak.

Kapalı tribüne kapatma cezası gelmesi halinde, Osmanlıspor karşılaşmasında açık tribüne seyirci alınmadığı için maçı kapalıdan izleyen 1125 taraftar diğer tribünlere de giremeyecek. Türkiye Futbol Federasyonu'nu geçen sezonun 2'nci yarısından beri toplu olarak yapılan kötü ve çirkin tezahüratları cezalandırmada süreklilik şartı aramıyor. Bu sezon değişen Futbol Disiplin Talimatı'na göre aynı sezon içinde dördüncü kez yapılan küfürlü tezahüratta eylemi gerçekleştiren tribünler kapanıyor. Şu ana kadar iç sahada 3, kupa ve deplasmanda 1'er kez ceza olan KSK, 86 bin TL ödemek zorunda kaldı.

Karşıyaka'nın futbolda elde ettiği tribün hasılatı, küfürlü tezahürat ve saha olayları yüzünden kesilen cezaları karşılamaya bile yetmedi. Karşıyaka, geçen sezon bu yüzden 2 maç seyircisiz oynama ve 229 bin TL para cezası aldı. Bu sezon şu ana kadar 86 bin TL ceza ödeyen Karşıyaka'nın tribüne en çok seyirci çektiği karşılaşmalar 825 kişinin izlediği Elazığspor ve 1125 kişinin geldiği Osmanlıspor randevuları oldu. Biletleri 10 TL'den satılan Elazığspor randevusundan 8250 TL hasılat elde eden yeşil kırmızılılar, bu maç sonrası 40 bin TL küfürlü tezahürat cezası ödedi, 15 bin TL stat kirası masrafı yaptı.

Fotoğraf: Vehbi Moğol

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber "Cezaların infazında indirime gidilmemeli"
Sonraki Haber En hızlı golün sahibi: Takımımın adının duyulmasına çok sevindim

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?