ANA SAYFA > ÇEVRE > Köy-Koop İzmir: Yasayı uygulayın, ormanları köylüye bırakın

Köy-Koop İzmir: Yasayı uygulayın, ormanları köylüye bırakın

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Köy-Koop İzmir: Yasayı uygulayın, ormanları köylüye bırakın

Karabağlar Tırazlı'da başlayıp Menderes ve Seferihisar ilçelerine kadar yayılan, Urla'da da çok geniş bir alanı etkileyen yangın için İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer ve S.S. Orhanlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Akbulut önemli açıklamalarda bulundu.

Akbulut ve Soyer, 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 40. maddesini hatırlatarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir  Pakdemirli'ye çağrıda bulundu. Söz konusu maddeye göre, ormanlardaki ağaçlandırma, bakım ve koruma gibi işlerin köy halkına bırakılması gerektiğini, bölge halkının sahip çıkması sağlanırsa yangınların da önüne geçilebileceğini vurgulayan Soyer ve Akbulut, Bakan Pakdemirli'ye "Yasayı uygulayın, ormanları köylüye bırakın. Hükümet ve yerel yönetimlerin ayrı çalışması çözümü zorlaştırıyor. Biz bu yasaya uyarak Orhanlı ormanlarını nasıl kullanacağımızı göstermek istiyoruz" dedi.  

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yasaya uymadığını belirten Soyer ve Akbulut, ormanların korunması için işçilerin mevsimlik statüde çalıştırılmasını eleştirdi ve "Bu yangınlarda yüzlerce hayvan öldü. Ağaç varlığımız yok oldu. Telafisi zaman alacak. O yüzden ormanlarımızı bize bırakın, biz koruyalım" şeklinde konuştu. 

40. Madde ne diyor? 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 40. Maddesi'ne göre "Devlet ormanlarında yaptırılan ağaçlandırma, bakım, imar, kesme, toplama, taşıma, imal gibi orman işleri; işyerinin ve işyerinde çalışacakların hangi mülki hudut ve orman teşkilatı hudutları içerisinde kaldığına bakılmaksızın, öncelikle işyerinde veya civarındaki orman köylerini kalkındırma kooperatiflerine ve işyerindeki köylülere veya işyeri civarındaki orman işlerinde çalışan köylülere, işyerine olan mesafeleri ile iş güçleri dikkate alınarak yaptırılır" ifadeleri yer alıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Spor Kulübü'nden yeşil seferberlik
Sonraki Haber Bornova’da Yaz Bilim Atölyeleri uygulamalı eğitim veriyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?