ANA SAYFA > GÜNDEM > Körfez’in en büyük bayrağı Karşıyaka’da dalgalanacak

Körfez’in en büyük bayrağı Karşıyaka’da dalgalanacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Körfez’in en büyük bayrağı Karşıyaka’da dalgalanacak

Karşıyaka Belediyesi, Çanakkale Savaşları’nın 101. yıl dönümünü anlamlı bir etkinlikle kutlayacak. İzmir Körfezi’nin en büyük bayrağı Karşıyaka’da dalgalandırılacak. 150 metrekarelik dev bayrak, 18 Mart Cuma günü, saat 18.00’de törenle göndere çekilecek. Çanakkale’de şehit düşen Karşıyakalılar anısına da bayrak direğinin yanına dev bir ‘anıt’ kaya yerleştirilecek.

Yaşanan bombalı saldırılar üzerine tüm organizasyonları iptal eden Karşıyaka Belediyesi, son dönemdeki terör olaylarını protesto etmek ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünü kutlamak için anlamlı bir etkinliğe imza atacak. Mavişehir’deki Denizkızı Parkı’nın içine; kromaj kaplı çelik konstrüksiyondan yapılan 50 metrelik gönder direği çeken belediye, İzmir Körfezi’nin en büyük bayrağını burada dalgalandıracak. 150 metrekare büyüklüğünde olan Türk Bayrağı, Körfez’in her noktasından görülebilecek. Dev bayrağın göndere çekilme töreni, Çanakkale Savaşları’nın yıl dönümü olan 18 Mart Cuma günü saat 18.00’de gerçekleşecek. Mavişehir’deki Denizkent restoranın ön kısmında yer alan Denizkızı Parkı’ndaki etkinlikte canlı heykeller de gösteri sunacak. Bayrağın taban alanı, traverten kaplı led ve 4 adet projektör ile aydınlatılacak. Karşıyaka Belediyesi, geçen yıl da Çanakkale Anıtı’nın prototipini aynı parkın içine dikmiş, Çanakkale ruhunu Karşıyaka’ya taşımıştı.

ÇANAKKALE SERGİSİ AÇILACAK

Çanakkale Savaşları’nda şehit düşen Karşıyakalılar anısına da Yamanlar’dan getirilen dev bir kaya, gönderin yan tarafına dikilecek. Törenin ardından, saat 20.00’da ise Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda, Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından ‘Dönmeyi Düşünmediler’ isimli dramatik gösteri sunulacak. Aynı alanda bir de Çanakkale Savaşları’nın hikayesinin anlatıldığı sergi de açılacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Yaşanan terör olayları yüreğimizi yakıyor. Hem yaşanan saldırılara tepki göstermek hem de Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümünü kutlamak için Körfez’in en büyük bayrağını Karşıyakamızda dalgalandıracağız. Bu anlamlı etkinliğe tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.  

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dilara, Rio bileti için kampa girdi
Sonraki Haber Engelsiz İzciler, ünlü oyuncu Erkan Can'la buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?