ANA SAYFA > ÇEVRE > KÖRFEZ KOKUSUNA KARŞI ÖNLEM ALINIYOR

KÖRFEZ KOKUSUNA KARŞI ÖNLEM ALINIYOR

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KÖRFEZ KOKUSUNA KARŞI ÖNLEM ALINIYOR

Başkan Aziz Kocaoğlu da çalışmaları yerinden izledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzsu Genel Müdürlüğü, özellikle Yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması için Meles Deresi'nin tabanında düzenleme ve iyileştirme çalışması yapmaya başladı.

Sümerbank Köprüsü'nden Körfez girişine kadar olan 20 bin metrekarelik bölümde çalışmalarına başlayan İZSU, bu sayede koku yaratan balçık ve çamur oluşumunun önüne geçmiş olacak. Çamur pompalarıyla çamuru hızla susuzlaştıran ekipler, daha sonra çamur ve balçık birikimini özel amfibik araçlarla tabandan alarak dere zeminine kireç, anrojman taşı ve mıcırdan oluşan stabil malzemeler seriyor. Çalışmaların ardından stabil malzemelerin üzerine beton dökülecek ve dere yüzeyinin tamamen iyileştirilmesi sağlanmış olacak. Dere tabanına çökertme havuzları yapılarak büyük bir titizlikle adım adım gerçekleştirilen çalışmaların bu yıl sonuna kadar tamamlanması ve Meles Deresi'ndeki iyileştirmenin kalıcı olarak gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
İZSU ekipleri, özellikle Haziran ayında gerçekleşen yoğun yağışlar sonrasında Meles ve Arap derelerinde yoğun temizlik çalışmaları gerçekleştirdi. 2 milyon liralık yatırımla bu yıl hizmete giren yüzer-gezer gemi diye tabir edilen amfibik dere temizlik aracı ve 3 adet çamur pompası çalışmalara hız verdi. 17 Haziran - 27 Haziran tarihleri arasında geçen 10 günlük süre içinde 200 kamyon seferine denk gelen 3 bin ton malzeme Meles ve Arap Dereleri'nden temizlendi.
İZSU yetkilileri, son 35 yılda metrekareye düşen yağış ortalamasının 10 - 15 kg olduğunu, ancak bu yılın sadece 11 Haziran'ında İzmir merkezde metrekareye 48 kg yağış düştüğünü bildirdi. Yağışlar nedeniyle malzemelerin derelerde birikmeye neden olduğunu ifade eden yetkililer, gerçekleştirdikleri çalışmayla derelerin tamamen temizlendiğini söyledi. Yetkililer, Mayıs ayından bu yana geçen iki aylık süreçte ise Meles ve Arap derelerinden 2400 kamyon seferine denk gelen toplam 36 bin ton malzeme çıkarıldığını ifade etti.
İZSU yetkilileri, yürütülen çalışmaların kalıcı olması için vatandaşlardan derelere malzeme atılmaması ve korunması konusunda destek de istedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KEFİL OLDUĞU ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ
Sonraki Haber KARŞIYAKALILAR, BAŞKAN KOCAOĞLU'NU ZİYARET ETTİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?