ANA SAYFA > İZMİR > Konak’ta eğitim yuvaları pırıl pırıl

Konak’ta eğitim yuvaları pırıl pırıl

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Konak’ta eğitim yuvaları pırıl pırıl

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta eğitim yuvalarının yeni döneme pırıl pırıl girmesi için belediye ekipleri harıl harıl çalışıyor.

Konak Belediyesi, fiziki şartları yetersiz olan okullara yönelik başlattığı bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala hızlanan çalışmalar belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yürütülüyor. Belirlenen takvim ve program doğrultusunda okullara giden ekipler, önce giderilmesi gereken eksiklikleri tespit ediyor. Okul idaresinden gelen talepleri de alan görevliler hazırlıklarını tamamladıktan sonra bakım ve onarım işlemlerine başlıyor. Öğrencilerin yeni eğitim-öğretim döneminde daha hijyenik ve daha güvenilir bir ortamda ders görebilmeleri adına yürütülen çalışmalar kapsamında sınıflar boyanıyor, tuvaletler yenileniyor, eskiyen kapı ve pencereler değiştiriliyor, binanın dış cephe boyası yapılıyor. Yürütülen bakım ve onarım çalışmaları sadece dersliklerle sınırlı kalmıyor. Okulların konferans salonları ve laboratuarları da yeniden elden geçiriliyor.

OKUL BAHÇELERİ GÜZELLEŞİYOR

Bakım ve onarım çalışmaları sırasında öğrencilerin keyifli zaman geçirdikleri okul bahçeleri de unutulmuyor. Eskiyen basketbol potaları ve kale direkleri yenilenirken, öğrencilerin teneffüslerde keyifle oynamaları için okul bahçelerine oyun çizgileri çiziliyor. Ayrıca okul idaresinin talepleri doğrultusunda bahçe kapıları, merdiven korkulukları ve demir duvar çitleri de yine Konak Belediyesi’nce yenileniyor.

HUZURLU VE GÜVENLİ EĞİTİM

Öğrencilerin daha iyi şartlarda öğrenim görmesi için başlatılan bakım ve onarım çalışmalarının devam edeceğini belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Aydınlık yarınlarımızın sahibi çocuklarımızın eğitimleri bizler için her şeyden önce geliyor. Bu eğitimleri sadece öğretmen, kitap, ders olarak görmüyoruz. Sağlıklı, temiz, güvenilir ortamlar yaratmak da eğitimin bir parçası. Çocuklarımızın okullarında huzurlu ve güvenli bir şekilde ders görmeleri için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Doğanlar Stadı'nın yolları da hazır
Sonraki Haber Özel Ege Lisesi mezunlarının üniversite başarısı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?