ANA SAYFA > GÜNDEM > KODA’nın ezgileri Kıbrıs’ta yankılanacak

KODA’nın ezgileri Kıbrıs’ta yankılanacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KODA’nın ezgileri Kıbrıs’ta yankılanacak

Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, KKTC’nin Girne kentinde düzenlenecek ‘Uluslararası Zeytin Festivali’ne davet edildi.

Bu yaz yurt içi ve dışında verdiği muhteşem konserlerle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, KKTC’nin Girne kentinde düzenlenecek ‘Uluslararası Zeytin Festivali’ne davet edildi. KODA, 3 ve 4 Ekim’de vereceği iki konserle, festival ziyaretçilerine müzik ziyafeti sunacak. Ayrıca orkestra, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nin 29 Eylül’deki sezon açılış konserinde de ünlü sanatçılara eşlik edecek.

Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), Karşıyaka’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeş şehri Girne’de sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 2 - 6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek ‘Uluslararası Zeytin Festivali’ne davet edilen KODA; ilk gün yapılacak kortej yürüyüşünde konukları selamlayacak. Kortejde, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da yer alacak.

Festival kapsamında 3 ve 4 Ekim akşamları sahneye çıkacak olan KODA; Şef Oğuzhan Kavruk yönetiminde, Solist Deniz Toygür Conus ile iki konser verecek. Orkestra; Vivaldi, Kara Karayev, Bregovitch gibi dünyaca ünlü bestecilerin en seçkin eserlerini yorumlayarak, yerli ve yabancı sanatseverlere unutulmaz saatler yaşatacak.

Öte yandan, Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi, 29 Eylül’de KODA’nın da sanatseverlerle buluşacağı özel bir konserle yeni sezona merhaba diyecek. Şef Oğuzhan Kavruk’un yöneteceği konserde; Dilek Türkan, Şenol Talınlı ve Teyfik Rodos solist olarak sahneye çıkacak. Sanatçılara piyanosuyla Sabri Tuluğ Tırpan eşlik edecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Geçen Ocak ayında sanat yolculuğuna başlayan orkestramız kısa zamanda çok güzel işler yaptı, ünü Karşıyaka sınırlarının dışına taştı. İsveç ve Bodrum’daki önemli festivallerde çok başarılı konserler veren orkestramız bu kez de Kıbrıs’ta sanatseverlerle buluşacak. Kültür ve sanat kenti Karşıyakamızı başarıyla temsil eden genç sanatçılarımızla gurur duyuyorum. Sanat adına, birlikte çok güzel işler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf, Gaziantep deplasmanında
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka Aris ile finalde karşılaşıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?