ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > KODA’dan uluslararası başarı

KODA’dan uluslararası başarı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
KODA’dan uluslararası başarı

Karşıyaka Belediyesi ODA grup şefleri Deniz Toygür Conus, Özge Özerbek, Yağmur Tekin ve Yusuf Çelik’ten oluşan Saygun Quartet; 15. Almera Oda Müziği Yarışması’nda Karşıyaka’nın adını dünyaya duyurdu.

Hollanda’da düzenlenen ve klasik müzik dünyasının en saygın yarışmalarından biri olarak kabul edilen organizasyon, çeşitli ülkelerden 20 ekibin katılımıyla gerçekleşti. 4 turdan oluşan yarışmadaki tek Türk ekip ise Saygun Quartet oldu. Genç sanatçılar, gösterdikleri performansla en iyi 4 grup arasında yer alarak; Çinli, İspanyol ve Alman ekiplerle birlikte finalde yarıştı. Avrupa’daki konser salonlarının ve ajansların da dikkatini çekmeyi başaran ekip, önemli konser teklifleri aldı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “KODA sanatçılarımızdan oluşan Saygun Quartet, Hollanda’da gerçekleşen yarışmada Karşıyakamızı dünya sahnesine taşıdı ve adımızı en iyi şekilde duyurdu. Dört pırıl pırıl gencimiz, daha önce de 1. Uluslararası Ulvi Yücelen Oda Müziği Yarışması’nda birincilik kazanarak bizlere büyük bir mutluluk yaşatmıştı. Sanata yaptığımız yatırımların meyvesi olan bu başarılar, en büyük gurur kaynağımızdır. Ekibimizi kutluyor, sanat yolculuklarında nice başarılar diliyorum. Sanatın ve sanatçının destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ticaret Yaparken Size Avantaj Sağlayacak 5 İpucu
Sonraki Haber Başkan minikleri ziyaret etti...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?